Doi alpiniști, fată și băiat, au murit în Munții Bucegi!

Last Updated on ianuarie 3, 2021 Doi alpiniști, fată și băiat, au fost găsiți morți în Munții Bucegi, sâmbătă seara. Din primele cercetări fata a căzut prima, apoi și băiatulș care a încercat să o salveze.

Salvamont Romania: „Acțiune în derulare a salvamontiștilor din formațiile Bușteni și Prahova pentru salvarea unei alpiniste cazute din Braul Mare al Morarului, către Valea Cerbului, in masivul Bucegi și pentru recuperarea coechipierului acesteia, rămas singur în masiv. Acțiune este deosebit de dificilă, se intervine în situatie de risc maxim, în condiții de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata și acumulări de zăpadă pe versanți. Încă nu se cunoaste starea persoanei căzute.

Doi alpiniști, fată și băiat, au murit în Munții Bucegi! 1

O echipa de prim răspuns formata din 3 salvamontiști se îndreaptă în regim de maximă urgenta catre locul evenimentului pentru o prima evaluare a situației și acordarea primului ajutor medical, fiind urmați de echipa de sprijin formata din 8 salvamontisti cu ajutorul căreia sa ii recupereze și sa ii transporte pe cei doi alpiniști.
Apelul de urgenta a fost preluat prin SNAU 112 și redirecționat Dispeceratului Salvamont Prahova.

Update
Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el.
Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine.

Foto cu caracter ilustrativ.
Sursa foto Salvamont Romania.

Previous Story

(Foto) Brașovul sufocat și gazat de autoturisme. „Tot centrul vechi este blocat de mașini, peste tot miroase a gaze de eșapament. Poate înțeleg adepții parcărilor gigant din centru că mașinile alea nu zboară pana la parcare, tot vor bloca înainte Maniu, 15 Nov, Lunga, De Mijloc, Mureșenilor”

Next Story

Primele 4 angajări la Aeroportul Brașov. „Vrem ca din anul 2021 aeroportul să fie funcţional”