Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu: „Două microbuze de la RATBV  vor prelua persoanele greu deplasabile, cu dizabilități sau fără aparținători să ajungă la centrele de vaccinare”

Last Updated on ianuarie 22, 2021 Viceprimarul Flavia Boghiu anunță că două microbuze de la RATBV  vor prelua persoanele greu deplasabile, cu dizabilități sau fără aparținători să ajungă la centrele de vaccinare.

Flavia Boghiu: „Unul dintre obiectivele mele, în calitate de Coordonator al Nucleului local de vaccinare, este ca toate categoriile de brașoveni eligibili în această etapă să aibă acces la campania de vaccinare.

Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu: „Două microbuze de la RATBV  vor prelua persoanele greu deplasabile, cu dizabilități sau fără aparținători să ajungă la centrele de vaccinare” 1

Astăzi mă bucur să vin în fața dumneavoastră cu rezultatul colaborării dintre Primărie, DAS și RATBV. Vom sprijini persoanele greu deplasabile, cu dizabilități sau fără aparținători să ajungă la centrele de vaccinare.

Pentru asta avem două microbuze de la RATBV care vor prelua beneficiarii Direcției de Asistență Socială, în urma înregistrării în platforma de vaccinare, la data programată. Până la acest moment, 1500 de persoane aflate în evidența Direcției de Asistență Socială au fost informate cu privire la campania de vaccinare.

Pentru o bună organizare, în prima fază, programarea la vaccin, respectiv transport se va face de către DAS, la beneficiarii pe care îi avem în evidență și despre care știm că au nevoie de acest gen de asistență.

Astfel, solicitarea pentru transport la vaccinare nu va putea fi efectuată în regim de taximetrie pentru cei care nu se află în evidențele DAS și care s-au înregistrat singuri la vaccinare. Motivul ține de prioritizarea accesului la vaccin pentru categoriile cele mai expuse riscului, coroborat cu problemele de mobilitate sau lipsa aparținătorilor.

Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu: „Două microbuze de la RATBV  vor prelua persoanele greu deplasabile, cu dizabilități sau fără aparținători să ajungă la centrele de vaccinare” 2

🚌În același timp, aproape am dublat frecvența liniei 24 (Cea care face legătura între Strada Institutului și Livada Poștei) începând de Sâmbătă și am mutat temporar locul stației de pe strada Institutului, în curtea CATTIA, pentru a le ușura accesul (și a nu-i pune pe oameni să meargă pe jos, prin frig, din camp până la Centru).
Iar dacă tot am ajuns la momentul acestui raport de etapă, trebuie să răspund unei întrebări ce apare constant în spațiul public:

“De ce sunt doar 2 centre funcționale, dacă există 4 amenajate?” Răspunsul este că noi deschidem aceste centre în funcție de numărul de doze de vaccin pe care le are centrul de la Brașov.

Nu ar avea niciun sens să le deschidem pe toate, să avem oameni plătiți, fără ca vaccinarea să aibă efectiv loc. Aceasta nu este o problemă doar a Brașovului, este o problemă recunoscută inclusiv a producătorului Pfizer, care în acest moment își recalibrează producția, afectând multe țări, printre care și România.
Vestea bună este că de când a început campania pentru Etapa a II-a, la Brașov activitatea s-a desfășurat la capacitate maximă. Nu s-a risipit nicio doză de vaccin și nu a rămas nici un loc neocupat.

👩‍🔬👨‍🔬Personalul medical și registratorii care au răspuns apelului nostru lucrează zilnic între orele 08-20 ca totul să funcționeze așa cum trebuie. Mă înclin în fața acestora și merită întreaga apreciere a comunității pentru mobilizare și dedicare.

Unele dintre ideile bune de implementat pot veni chiar de la voi prin acest canal de comunicare, de aceea vă mulțumesc pentru interacțiune! Împreună suntem mai puternici și vom trece și acest hop!
Să fim bine!”

Previous Story

(Foto) Aglomerație în Poiana Brașov. „Pe lângă faptul ca nu era nimeni de la politie pentru a mai atrage atenția asupra purtării măștii sau distanțării, am remarcat ca a sari peste rand ne caracterizează pe o mulțime dintre noi”

Next Story

(Foto) Cum arată acum Aeroportul Brașov, în interior. Adrian Veştea: „Aeroportul Brașov capătă contur!”