Brașov. Un câine și-a lins pe față stăpânul aflat în hipotermie la lacul Noua și scheuna pentru a cere ajutor

Last Updated on ianuarie 17, 2021 Situație dramatică pentru un bărbat din Braşov. Acesta a ieşit sâmbătă cu câinele la plimbare pe malul lacului Noua din localitate a intrat în hipotermie şi nu s-a mai putut deplasa.

În ajutorul lui au intervenit un jandarm care ieşise şi el cu câinele şi un angajat al Crucii Roşii Braşov, care i-au dat omului hainele de pe ei şi l-au încălzit şi l-au frecţionat până la sosirea unui echipaj medical de la ambulanţă, relatează News.ro.
Brașov. Un câine și-a lins pe față stăpânul aflat în hipotermie la lacul Noua și scheuna pentru a cere ajutor 1

Mihaly Mester: „Salvarea unui om aflat in hipotermie.
Astazi am fost martor la salvarea unui barbat aflat in hipotermie. Mergeam la Lacul Noua la izvor pentru apa si am vazut cum doua persoane acordau ajutor acestui barbat.

Din discutiile purtate am aflat ca omul respectiv era in hipotermie,avea mainile rosii si inghetate,nu-si mai simtea picioarele,il dureau si pieptul,capul ,avea o stare generala de frig si senzatie de voma.

Cei doi au intervenit rapid cand au ajuns in dreptul omului,fata de alti plimbareti care desi l-au vazut garbovit pe om,au trecut nepasatori ,cum facem noi deseori.
Omul respectiv Vasile C.—protejam numele—in varsta de 56 ani,a iesit la lac sa plimbe catelul,imbracat sumar,la minus 13 grade,fara sa manance nimic dimineata,crezand ca v-a sta putin.

Intre timp i s-a facut rau,a simtit puterea frigului si s-a asezat pe o banca. Norocul lui a fost ca pe acolo au trecut doi Oameni inimosi si cu spirit civic.Unul era angajat al Jandarmeriei Brasov si iesise sa-si plimbe cainele Labrador,iar cel de al doilea angajat la Crucea Rosie Brasov,iesit cu familia la plimbare.

Ambii simultan au mers la om,l-au intrebat cum se simte,omul baiguia ceva,acuza ca nu mai simte mainile,picioarele,ca ii este frig rau si are senzatie de voma. Cei doi s-au descheiat la geci,i-au bagat mainile omului la piepturile lor calde si au sunat la 112.la 11,51,si i-au frectionat spatele, sa se mai incalzeasca. Unul dintre martori i-a dat manusile lui la jandarm,ca sa poate frectiona la fel ca celalalt. Dupa 15 minute a sosit ambulanta.

M-a impresionat catelul barbatului ,care il lingea pe fata si scheuna langa el. Tremurau amandoi ,dar totul era sub control.

Intre timp a fost anuntata familia si a sosit baiatul barbatului,sotia acestuia si ceva vecini speriati unii,altii crezand ca e o gluma proasta.
In acest timp cei doi Oameni inimosi au incalzit cum au stiut mai bine pe bietul om.

A sosit si ambulanta si dupa 10 minute de acordare de prim ajutor ,ambulanta a plecat la Judetean cu bietul barbat.

Ce am invatat de aici:–ca mai sunt si oameni cu spirit civic,ca jandarmii intrevin in orice situatie si ajuta oamenii,ca trebuie sa fac si eu un curs de prim ajutor la Crucea Rosie(nu fac reclama mascata,dar e necesar).

Felicit acesti doi Oameni inimosi(care si-au pastrat anonimatul,dar se poate verifica apelul de azi 16 ian 2021,ora 11,51 la 112) si imi doresc sa facem cunoscuta fapta lor,care ne va face mai atenti cu cei de langa noi.
FELICITARI !!!

Video, Lacul Noua, acum trei zile:

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Un șofer a murit pe loc după ce două TIR-uri s-au ciocnit violent

Next Story

Allen Coliban: Autobuze RATBV la fiecare 6 minute spre Poiana Brașov