Brașov. Rata de infectare a scăzut sub 3! Când se pot redeschide restaurantele în interior

Last Updated on ianuarie 24, 2021 După trei luni de scenariu roșu, Brașovul a trecut pentru prima dată sub 3 la rata de infectare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov va decide redeschiderea localurilor dacă timp de 14 zile rata de infectare va rămâne sub 3.

În „scenariul galben” – incidență între 1,5 și 3, se deschid la 30% din capacitate, iar în „scenariul verde” – rata sub 1,5, pot funcționa la 50% din capacitate.

Rata de infectare Județul Brașov.
Beclean – 5,77
Cristian – 4,83
Sânpetru – 3,79
Bran – 2,99
Brașov- 2,94
Brașov. Rata de infectare a scăzut sub 3! Când se pot redeschide restaurantele în interior 1

Între timp, Jandarmii brașoveni au aplicat sancțiuni (amendă și avertismente), după ce unii turiști au uitat de măsurile antiCOVID-19 și s-au strâns la o cabană din Postăvarul, pentru a dansa și a consuma alcool, anunță Mytex.

Spre sfârșitul programului instalației de transport pe cablu s-a produs o aglomerare de turiști la una din cabanele aflate pe Vârful Postăvarul. Jandarmii montani s-au autosesizat și au solicitat reprezentanților cabanei respective să oprească muzica și să nu mai comercializeze băuturi alcoolice.

La acțiune au participat 3 echipaje de jandarmi montani și au fost aplicate 7 avertismente scrise și o amendă în valoarea de 500 lei“, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ion Zaharia.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban pregătește o revoluție în trafic: tramvai și tren metropolitan

Next Story

Video Brașov. Schior alergat de urs pe o pârtie din Predeal