Brașov. Programările pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute de vineri. Flavia Boghiu: „O veste bună pentru persoanele greu deplasabile: în urma discuțiilor purtate cu RATBV, pregătim două vehicule adaptate pentru transportul acestor persoane”

Last Updated on ianuarie 13, 2021 Autoritățile pregătesc o nouă etapă de vaccinare. De vineri încep înscrierile pentru cei care doresc. Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. Acesta a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Brașov. Programările pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute de vineri. Flavia Boghiu: „O veste bună pentru persoanele greu deplasabile: în urma discuțiilor purtate cu RATBV, pregătim două vehicule adaptate pentru transportul acestor persoane” 1

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.

Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Coordonatorul campanie le recomandă însă celor cu boli cronice să se programeze prin medicul de familie.

Viceprimarul Flavia Boghiu: „Vin cu o nouă informare în fața dumneavoastră legată de coordonarea Etapei a II-a a vaccinării desfășurată în Municipiul Brașov:
❗️ Toate cele 4 centre unde se vor afla cele 16 puncte de vaccinare împotriva Sars-Cov-2 sunt în acest moment în perioada de pregătire, termenul de finalizare fiind 15 Ianuarie 2021. Urmează apoi Cinematograf Popular, după recepția lucrărilor de renovare.

Avansăm oră de oră cu lucrările la fiecare dintre aceste centre. Amenajăm, dotăm cu mobilier, infrastructură hardware și conexiuni la rețea, indicatoare și signalistică. Sperăm ca și chestiunea privind personalul medical care va deservi aceste centre să fie reglementată în cel mai scurt timp, ca să putem începe. Toate acestea ar face ca Brașovul să fie printre primele, dacă nu chiar primul municipiu mare pregătit pentru Etapa 2.

❗️ În această etapă, vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, personalul esențial (categoriile definite în HG 1031/2020) și persoanele cu boli cronice din grupele de risc, urmând ca în Etapa a III-a (peste câteva luni) întreaga populație să intre în programul de vaccinare.

❗️ Vaccinarea se face doar pe baza programării prin platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro/. Medicii de familie și Direcția de Asistență Socială vor facilita acest proces pentru cei care au nevoie de ajutor și asistență. Vă rog să salvați acest link și să-l dați mai departe oamenilor care au nevoie de această informație ori care și-ar putea ajuta bunicii sau părinții cu programarea online.

Având în vedere amploarea acestei acțiuni, pentru buna sa desfășurare, va fi nevoie de organizare și respectarea regulilor. O programare neonorată ține blocat intervalul de timp respectiv, luând șansa altcuiva de a beneficia de vaccin într-un timp cât mai scurt. În această luptă trebuie să facem front comun. Autoritățile au responsabilitatea identificării, amenajării și dotării spațiilor și responsabilitatea de a organiza procese bine stabilite, care să funcționeze cât mai bine pentru cei care se vaccinează. În același timp, ca cetățeni, trebuie să ne informăm din sursele corecte, să ne programăm și să ne prezentăm la data, ora și centrul ales pentru vaccinare.

❗️ O veste bună pentru persoanele greu deplasabile: în urma discuțiilor purtate cu RATBV, pregătim două vehicule adaptate pentru transportul acestor persoane. În cazul persoanelor imobilizate, vom avea echipe mobile care se vor deplasa la domiciliu pentru administrarea vaccinului. De asemenea, am solicitat o analiză și o propunere de modificare/ suplimentare a liniilor de transport înspre Centrele de vaccinare.

Municipalitatea Brașov face absolut tot ce îi stă în putere și în prerogative pentru a duce la bun sfârșit organizarea centrelor de vaccinare, pentru ca acestea să fie gata la timp.

Pe măsură ce apar noi informații, ne vom asigura ca acestea să ajungă la dumneavoastră în cel mai scurt timp. Vă reamintesc de platforma pe care am lansat-o în luna decembrie, https://covid19.brasovcity.ro/, locul unde se regăsesc informațiile actualizate, precum și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de pandemie.
Urmează săptămâni și luni grele, prin care vom trece împreună. Acest program de vaccinare este probabil cea mai mare provocare sanitară prin care trec autoritățile și populația, după pandemie, în sine. Pentru a reuși e nevoie de implicarea și atenția fiecăruia dintre noi, de informarea corectă a fiecăruia dintre noi și, mai ales, de grijă față de noi și de cei dragi. Ținem aproape!

Previous Story

Cabral: „Unde naiba se mai poate mânca un profiterol bun în Brașov, București, Constanța, Ploiești? Să aibă deasupra frișcă din aia adevărată, făcută în casă… nu spumă de montat geamuri”

Next Story

(Foto) Au venit becurile pentru pista Aeroportului Brașov. Aproximativ 90% din lucrările de execuţie a balizajului sunt gata