Brașov. Despre petarde. Liviu: „Păstrasem pentru Noaptea de Revelion cea mai mare petarda cu fitil…bineînțeles ca a detonat mai repede. Mi-a făcut degetele de la dreapta ca la pop corn. Vă puteti imagina cum doare carnea arsa/sfâșiată de praful de pușcă?!!!”

Last Updated on ianuarie 6, 2021 Un brașovean militează pentru interzicerea petardelor, el fiind o victimă prostească a acestora. Într-o noapte de Revelion, a încercat să detoneze o petardă dar a explodat mai repede, nu apucase să o arunce din mână.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Liviu M. a scris: „Despre PETARDE:
Anul acesta in mod deosebit am fost “bombardat” cu postari despre acest subiect din multe directii: postarea dlui doctor Grigorescu Dan, acea petitie online, oameni care si-au pierdut animale de companie, iar din real life bombardamentul ce a trebuit sa-l suportam de sarbatori.

Brașov. Despre petarde. Liviu: „Păstrasem pentru Noaptea de Revelion cea mai mare petarda cu fitil...bineînțeles ca a detonat mai repede. Mi-a făcut degetele de la dreapta ca la pop corn. Vă puteti imagina cum doare carnea arsa/sfâșiată de praful de pușcă?!!!” 1

La sugestia lui Corneliu Teposu pun aici comentariul meu si o poza cu mana mea (care acum arata rezonabil multumita dlui doctor Velicu) sa serveasca drept marturie pt ce se poate intampla din joaca cu aceste “prostii”.

La vremea respectiva mi-aduc aminte ca am dat si niste interviuri in spital la ziarele locale militand pt interzicerea lor…se pare ca au trecut 17 ani de atunci si nu s-a schimbat mai nimic…nici in mentalitatea colectiva…nici legislativ. Sa speram ca putin cate putin vom face pasi spre normalitate.

“Ar trebui interzise definitiv atat comercializarea cat si folosirea lor…amenzi crunte pt ambele (politia locala mai degraba sa-si aloce resurse pt asta decat pt purtarea mastilor in aer liber). Anul asta s-a refulat la greu cu astea…oameni si animale mutilate, astea-s niste apucaturi primitive de neandhertalieni 😃. Tre sa depasim aceasta etapa, exista moduri agreabile si mult mai de bun simt de a trece dintr-un an intr-altul.

Scriu astea pt ca la Rev-ul din 2003/2004 am comis-o exact ca un mare neandhertalian prost…teribilismul varstei, pe scurt e asa: pastrasem pt 12 noaptea cea mai mare petarda cu fitil…bineinteles ca a detonat mai repede…ati zice ghinion…dar nu…se numeste PROSTIE 🙂, mi-a facut degetele de la dreapta ca la popcorn 😃, imaginea si sunetul ala surd ma mai urmaresc si acum, va puteti imagina cum doare carnea arsa/sfasiata de praful de pusca?!!!

😃, in mai putin de-o secunda stricasem…, apoi au urmat…ajuns la urgente, internat, experientele de la chirurgie plastica…arsi…alti mutilati de circulare…etc, pansamente uscate, operatii, esti la mila medicilor…stiind ca in functie de rabdarea lor din timpul operatiei…taie mai mult sau mai putin 😃, cam dupa 8 luni m-am recuperat…

tot pe-atunci mi-a trecut si mirosul de praf de pusca din degete 😃, am avut noroc pana la urma…ca am pierdut doar o jumatate de falanga de la degetul mare de la dreapta.

Privind in urma as spune ca a fost cea mai benefica experienta pe care viata mi-a oferit-o pana acum…insa nu toata lumea tre sa ajunga sa invete asa, iar uneori sechelele pot fi coplesitor de mari (asa cum descrie si dl Grigorescu mai sus). Si pt ce?!!! Pt niste porniri inconstiente de-ale noastre primitive…”

Previous Story

Medicul Andreea Moldovan, prima numire în echipa lui Vlad Voiculescu. Va fi secretar de stat în Ministerul Sănătății

Next Story

Brașov. Reacție ciudată a Primăriei, după ce 22 de mașini s-au ciocnit pe Ocolitoare