Brașov. Anca, mesaj pentru Allen Coliban: „Transformați clădirile goale in locuințe sociale ! 17 familii din blocul de locuințe sociale de pe strada Zizinului, nr. 144, vor fi efectiv aruncate in strada !!!!!!”

Last Updated on ianuarie 25, 2021 O brașoveancă îi cere primarului Allen Coliban să nu permită evacuarea a 17 familii din blocul de locuinte sociale de pe strada Zizinului. Nu este clar încă de ce trebuie evacuate, cert este că sunt foarte puține locuințe sociale în Brașov.

Pe grupul de Facebook ColibanPrimar, Anca O. a scris: „Transformați clădirile goale in locuințe sociale ! 17 familii din blocul de locuințe sociale de pe strada Zizinului, nr. 144, vor fi efectiv aruncate in strada !!!!!!

Brașov. Anca, mesaj pentru Allen Coliban: „Transformați clădirile goale in locuințe sociale ! 17 familii din blocul de locuințe sociale de pe strada Zizinului, nr. 144, vor fi efectiv aruncate in strada !!!!!!” 1

Gestionarea cazurilor ce au nevoie de o locuinta sociala, se pare ca din nou creeaza probleme de ordin diferit , atat Directiei de Asistenta Sociala-Primariei Brasov dar mai ales celor 17 familii care sunt nevoite sa paraseasca locuintele, in ciuda faptului ca se afla sub litera legii.

Dreptul la o locuinta, ca drept universal, ce ar trebui sa fie garantat ca atare si prin Constitutie, va putea fi asigurat in fapt, doar prin crestera fondului locativ public.

Faptul ca DAS Brasov, se confrunta nu un numar redus de locuinte sociale, nu ii ofera niciun drept, nici legal si nici moral, sa RULEZE efectiv, la un anumit interval de timp, familii prin aceste spatii.

Proiectul de hotarare prin care, in urma noilor reevaluari, s au intocmit noile liste cu punctajul fiecarei familii, urmeaza a fi dezbatut si aprobat, in Sedinta de Consiliu Local din data de 27.01.2021.

Cu toate astea, DAS Brasov, astazi 25.01.2021, procedeaza la emiterea si inmanarea prin angajatii sai, a notificarilor prin care li se aduce la cunostinta celor vizati, ca trebuie sa elibereze locuinta.

Sa arunci in strada familii cu copii, oameni batrani si suferinzi,persoane cu grad ridicat de handicap, aducand pe altii in loc, este inadmisibil. Legea Universala nu ti permite sa faci bine unuia, facandu i rau altuia.

Doar intr o societate corupta se pot intampla astfel de acte. Atata timp cat societatea nu se straduieste in niciun fel sa inlature toate impedimentele ce stau in calea unui trai decent al cetatenilor, prin munca cinstita nu prin fapte ilegale, vor exista permanent oameni care vor fi in situatia acestor familii.

Drept pentru care , nu aceasta este solutia pe care trebuie sa o adaptati doamnelor si domnilor aflati in functiile de conducere ale institutiilor direct raspunzatoare????Criteriile particularizate stabilite , modificate recent , induc in eroare cetatenii!

Lipsa de transparenta a procesului de acordare de locuinte sociale duce la astfel de situatii! Dezvoltati solutii alternative bazate pe cerinte reale din teren! Dar pentru asta este nevoie de oameni capabili care nu confunda institutia pe care o reprezinta cu proprietatea lor!!!!

Previous Story

Brașov. Viceprimarul Rusu Mihai este infectat cu coronavirus

Next Story

Onelia Pescaru: „O familie disperată din Brașov își caută bunicul! L-a văzut cineva? Poate ajuta cineva?”