Brașov. Acuzații grave. O tânără de 18 ani bătută de personalul de securitate Carrefour. Asociația Femeile se implica: „lovită cu pumnii și picioarele, lovită peste față și strânsă de gât chiar de către seful securității de la Carrefour. Prezentăm faptele pe scurt”:

Last Updated on decembrie 20, 2020 Acuzații grave la adresa oamenilor de pază de la Carrefour Brașov. Asociația „Femeile se implica” anunță că o fată de 18 ani a fost bruscată violent, lovită cu pumnii și picioarele, lovită peste față și strânsă de gât chiar de către seful securității de la Carrefour

Asociația Femeile se implica: „Caz de violenta si discriminare impotriva unei tinere de etnie roma!
Asociația “Femeile se Implică “ dorește să facă public un caz inacceptabil de agresiune fizică și discriminare împotriva unei fete de 18 ani de etnie romă.
Pe data de 1 decembrie ora 16 am răspuns apelului de urgență al tinerei T.A, elevă la un Liceu vocațional din Brașov care a fost acuzată de furt și agresată fizic de către personalul de securitate al hipermarketului Carrefour situat pe Calea București 107 din Brașov.

Brașov. Acuzații grave. O tânără de 18 ani bătută de personalul de securitate Carrefour. Asociația Femeile se implica: „lovită cu pumnii și picioarele, lovită peste față și strânsă de gât chiar de către seful securității de la Carrefour. Prezentăm faptele pe scurt”: 1

Prezentăm faptele pe scurt:
În ziua de 1 decembrie tânăra a făcut câteva cumpărături în hipermarketul Carrefour din noul mall AFI unde a plătit produsele cu cardul personal, dar a neglijat să păstreze chitanța. Din acest loc s-a deplasat la Carrefour-ul de pe Calea București 107 în căutarea unor produse pe care nu le găsise în hipermarketul precedent.

Fata a intrat în acest magazin purtând un mic rucsac în spate cu cumpărăturile plătite de la celălalt hipermarket, a petrecut ceva timp uitându-se la diverse produse, dar în final a decis să nu mai cumpere nimic. După ce tânăra a trecut de casele de marcat, doi agenți de pază i-au spus să îi însoțească întrucât vor să discute cu ea.

Aceasta, de bună credință i-a însoțit, știind că nu făcuse nimic rău. T.A a fost imediat izolată într-o cameră iar cei doi agenți de pază au acuzat-o din start de furt asumând că produsele pe care le avea asupra ei au fost sustrase din acel Carrefour.

Negând aceste acuzații fata fost bruscată violent, lovită cu pumnii și picioarele, lovită peste față și strânsă de gât chiar de către seful securității de la Carrefour care intre timp fusese chemat sa participe la “ancheta “.

Speriată T.A a sunat la 112 cerând ajutor .Când a întrebat în cât timp vine un echipaj de poliție i s-a precizat că nu se știe timpul de intervenție. Ironia face insa ,ca agenții de pază să sune la același 112 solicitând intervenția Poliției pentru acuzația de furt, apel care a fost rezolvat imediat prin venirea rapidă a unui echipaj de la secția 5 de Poliție Brașov. Agresată, speriată și în stare de șoc, T.A a sunat o prietenă care se află în programul ONG-ului nostru de susținere și suport a tinerelor ce părăsesc sistemul de adopție și își construiesc propriul lor drum în viață. Una din membrele noastre s-a deplasat imediat la hipermarketul Carrefour cerând să o vadă pe T.A și să i se explice de ce a fost reținută, solicitare care nu a fost onorată de către agenții de poliție.

Membra ONG-ului nostru a observat starea deplorabilă a fetei care tremura, avea urme de agresiune pe gât și o față congestionată. Ajunsă la secția 5, poliția a deschis dosar de învinuire cu infracțiunea de furt împotriva tinerei, fără să ia în considerare agresiunea fizică vizibilă care s-a comis asupra ei. Pe 2 decembrie a fost însoțită la Institutul de Medicină Legală unde s-a confirmat violența fizică printr-un certificat medico-legal care atestă leziunile traumatice ce necesitau 7-8 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea suferita si acuzatia de furt au lasat traume atat fizice cat si emotionale, ce s-au resimtit in urmatoarele zile prin probleme cu somnul, dar si cu indoieli legate de propria siguranta in afara domiciliului. La aceasta stare s-a adaugat și un apel telefonic de amenințare care a amplificat teama de a parasi casa.

T.A este un copil abandonat la naștere, plasat în grija serviciilor sociale, care și-a petrecut cei 18 ani de viață cu asistenți maternali pentru care nu a însemnat nimic altceva decât valoarea indemnizației pe care aceștia o primeau de la stat. Cu toată lipsa dragostei unei familii adevărate, tânără urmează o carieră vocațională, practică volei, și-a format un grup de prieteni adevărați și visul ei este ca într-o bună zi să devină un arhitect de succes.

Am solicitat domnului Căciulă Daniel, directorul hipermarketului Carrefour de pe Calea Bucuresti ,care nu știa absolut nimic de incident, să verifice înregistrarile video din camera unde s-a petrecut agresiunea asupra fetei și să ne comunice pe email un raspuns oficial înainte de data de 14 decembrie. Spre dezamăgirea noastră, domnul Căciulă nu a acordat nici o considerație solicitării noastre, nu a trimis niciun email și nici nu ne-a contactat telefonic. La intervenția avocatei noastre care va reprezenta în instanță drepturile tinerei, domnul Căciulă a recunoscut că a vizualizat agresiunea împotriva tinerei pe camera video.

Domnul director nu a putut da nicio explicație când avocata i-a prezentat extrasul de cont de pe cardul tinerei cu cumpărăturile făcute în Carrefour-ul din mall-ul AFI, care confirmă că produsele confiscate și considerate „sustrase”, au fost plătite și aduse din Carrefour-ul unde fusese precedent. Domnul director nu a putut să ofere nici o explicație acuzației de furt și nici agresiunii fizice comise pe teritoriul hipermarketului pe care-l conduce, susținând doar că l-au dat afară pe angajatul firmei de securitate care a agresat-o pe tânără.

Suntem profund indignate de violența fizică comisă asupra acestei fete de 18 ani lipsită de apărare într-un spațiu care promite siguranța tuturor clienților fără discriminare și cu respect pentru demnitatea lor.

Ne întrebam cum putem oferi șansa de integrare socială cu drepturi egale pentru toți cetățenii acestei țări indiferent de etnie, statut social sau gen, când o fata de etnie romă nu poate intra într-un hipermarket de prestigiu precum Carrefour, fără să nu i se pune automat eticheta de „hoață” .

Din poziția unui ONG care militează pentru drepturile femeilor, egalitate de șanse și lupta pentru eliminarea oricărei forme de violența împotriva fetelor și femeilor, facem apel la opinia publică și la societatea civilă să ia notă de acest caz și să ne sprijine în demersurile legale pe care le-am inițiat împotriva hipermarketului Carrefour România.

Thank you for sharing our post !
Asociația Femeile se Implica ( A-FI )
Președintă Elena Belloiu
Email: femeileseimplica@gmail.com”

Previous Story

Dan Grigorescu: „GUNOAIE. Brașov. Regele orașelor în România? Cu așa „cârciumari”? Mă lași?”

Next Story

Foto. Accident grav. Doi morți, după ce o mașină de Brașov s-a ciocnit violent de un alt autoturism pe DN1