Brașov. Acuzații grave. Fată de 18 ani bătută la Carrefour pentru 3 prosoape de bucătărie și un ceas de perete. „Tânăra a cerut ajutor la 112, dar nu a venit nimeni”

Last Updated on decembrie 21, 2020 O tânără de 18 ani acuză că a fost bătută de angajații de la securitate Carrefour Brașov, magazinul de pe Calea București. Vina sa: culoarea pielii. A cumpărat de la Carrefour AFI mai multe produse, așa cum arată cardul de credit, apoi a mers la magazinul de pe Calea București. Aici și-a luat bătaie pentru 3 prosoape și un ceas de perete pe care le-a cumpărat de la AFI dar nu mai avea bonul. Agenții de securitate au găsit-o instant vinovată. Acum Poliția nu știe cum să explice de ce i-a deschis dosar penal de furt în condițiile în care fata a plătit produsele.

Acuzată că a furat din hipermarketul Carrefour din Calea București, Brașov, tânăra de 18 ani a fost izolată într-o cameră și bătută de agenții de securitate, conform Asociației „Femeile se implică”. Un certificat medico-legal atestă că traumatismele suferite necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale. Extrasul de cont bancar arată că tânăra a plătit suma de 362 de lei, în aceeași dată de 1 decembrie, într-un alt magazin Carrefour, unde poliția susține că „ar fi comis o altă infracțiune de furt”.

Brașov. Acuzații grave. Fată de 18 ani bătută la Carrefour pentru 3 prosoape de bucătărie și un ceas de perete. „Tânăra a cerut ajutor la 112, dar nu a venit nimeni” 1

Avocata Liliana Ștefănescu-Goangă povestește pentru Libertatea:Fata a cumpărat din Carrefour – AFI produse în valoare de 362 de lei, avem extras de cont pe suma asta, nu și-a păstrat bonul sau l-a rătăcit. Nu are importanță. După, s-a dus în Carrefour Calea București, unde a intrat la cosmetice – nu a mai cumpărat nimic. Când a ieșit pe la case, au venit doi bărbați la ea, care au acuzat-o că a furat. Au băgat-o într-o cameră, au bătut-o cu pumnii și picioarele.”

„Tânăra a cerut ajutor la 112, dar nu a venit nimeni. Doar când angajații au chemat poliția, au apărut și aceștia. Au luat-o și au dus-o la secție.”

Avocata spune că, inițial, fata a fost acuzată că ar fi furat din raionul de electrocasnice, dar niciun produs de acolo n-a fost găsit în rucsacul pe care-l avea cu ea. În cele din urmă, reprezentanții Carrefour din Calea București au conchis că tânăra a furat „trei prosoape de bucătărie și un ceas de perete, în valoare de 77 de lei”.

Ei au spus că produsele au fost furate din primul Carrefour în care fata a fost, dar că au prins-o în al doilea Carrefour, cel de pe Calea București. Ea cumpărase un ceas de perete, prosoape de bucătărie, mâncare pentru câini și niște decorațiuni de Crăciun. Avem extrasul de cont eliberat de bancă, unde apare tranzacția de 362 de lei la Carrefour AFI, în 1 decembrie”, spune avocata.

Dar în procesul-verbal de la secția de Poliție 5 scrie că fata a sustras trei prosoape și un ceas de bucătărie din Carrefour Calea București.

Brașov. Acuzații grave. Fată de 18 ani bătută la Carrefour pentru 3 prosoape de bucătărie și un ceas de perete. „Tânăra a cerut ajutor la 112, dar nu a venit nimeni” 2

Lanțul probatoriu este corupt de la început. Nu poți să spui că a furat de acolo, apoi că n-a furat, dar a furat de fapt din celălalt magazin. Și eu vreau să văd ce înregistrări au Poliția și Parchetul.

Indiferent în ce parte am da-o, fata asta a fost bătută și discriminată doar pentru că e de etnie romă. O să cerem daune morale, pentru că fata nu a mai ieșit din casă, de teamă. Doar pentru că ai o culoare de piele puțin mai închisă, ești automat suspect într-un magazin”, susține avocata.

Previous Story

BREAKING DOAR 2.489 de cazuri NOI de coronavirus. Nu se mai testează nimic. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. Alex: „A mai pățit cineva sa găsească mașina în parcare cu, catalizatorul furat? Am găsit mașina ridicata pe dale de beton…”