Viceprimarul Flavia Boghiu: „Brașovenii din centrul istoric și din Brașovul vechi vor fi consultați cu privire la viitoarele planuri urbanistice ale celor două zone.

Last Updated on noiembrie 24, 2020 Viceprimarul Flavia Boghiu anunță un nou mod de a face lucrurile în Primărie. Pe stilul vechi, George Scripcaru decidea care dealuri din Schei s fie demolate pentru construcția de blocuri. Acum, brașovenii din zonă vor fi consultați în legătură cu modificările.

Flavia Boghiu: „Brașovenii din centrul istoric și din Brașovul vechi vor fi consultați cu privire la viitoarele planuri urbanistice ale celor două zone.
Luni, 23 noiembrie, Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru actualizarea Planului urbanistic zonal “Zona istorică Braşovul Vechi” şi a Planului urbanistic zonal ,,Zona de rezervaţie de arhitectură Cetate Braşov”.

Viceprimarul Flavia Boghiu: „Brașovenii din centrul istoric și din Brașovul vechi vor fi consultați cu privire la viitoarele planuri urbanistice ale celor două zone. 1

Primăria Brașov a reluat această licitație după rezilierea contractului pentru actualizarea PUZ-ului centrul istoric, din cauza nerespectării, de către proiectant, a termenelor prevăzute.

Noutatea demersului este că termenul alocat pentru elaborarea acestui document a fost majorat de la 12 luni la 18 luni, pentru a permite consultarea cetățenilor din aceste zone. Obiectivele pe care și le propune Primăria pentru elaborarea celor două PUZ-ului sunt reducerea traficului rutier și creșterea zonelor pietonale, evitarea derapajelor în ceea ce privește construcțiile din cele două zone, precum și o atenție sporită pentru zonele verzi, atât cele publice cât și cele private.

Documentația de achiziție prevede și realizarea unui studiu istoric, iar din echipa de proiectare va trebui să facă parte și un expert în domeniul protejării monumentelor istorice, atestat de Ministerul Culturii și Cultelor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 decembrie, iar valoarea maximă de achiziție este de peste 420.000 de lei.

Previous Story

Foto Brașov: Așa arată un spital suport Covid: „Ruină și mucegai. Lângă, un cort în care personalul medical se dezechipează”

Next Story

Brașovul a urcat la 9,70 rată de infectare COVID. Situația pe localități