Viceprimarul Flavia Boghiu anunță Adăpost pentru victimele violenței domestice, Centru de consiliere și prevenire a violenței în familie, Centru de asistență destinat agresorilor

Last Updated on noiembrie 25, 2020 Viceprimarul Flavia Boghiu a prezentat astăzi strategia Primăriei pentru reducerea cazurilor de violență domestică și pentru protejarea victimelor.

Flavia Boghiu: „25 noiembrie este ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Anul trecut pe vremea asta, organizam o dezbatere publică, la care invitam autoritățile, politicieni ai mai multor partide și organizațiile de profil, ca să discutăm despre problemele cu care se confruntă victimele violenței și despre posibile soluții.

Viceprimarul Flavia Boghiu anunță Adăpost pentru victimele violenței domestice, Centru de consiliere și prevenire a violenței în familie, Centru de asistență destinat agresorilor 1

Anul acesta, din recent preluata funcție de viceprimar, vin cu o veste bună și cu soluții.
În cadrul conferinței de presă pe care am susținut-o astăzi, am prezentat strategia municipalității pentru reducerea cazurilor de violență domestică și pentru protejarea victimelor:

Pe lângă Centrul de sensibilizare și informare a populației, deschis din 10 octombrie, în ședința Consiliului Local de vineri, 27 octombrie, municipalitatea va supune aprobării trei noi facilități, pentru a veni în sprijinul victimelor violenței domestice.

✅ Centru de consiliere și prevenire a violenței în familie, care va oferi terapie, sprijin și consiliere pentru un număr de 10 beneficiari, în primă fază.
✅ Centru de asistență destinat agresorilor, cu un număr de zece locuri, pentru ca aceștia să aibă unde locui atunci când sunt scoși din locuință în cazul în care victimele obțin ordin provizoriu de protecție, și unde vor beneficia de consiliere psihologică.

✅ Adăpost pentru victimele violenței domestice, cu 20 de locuri destinate mamelor și copiilor, adăpost care nu a existat până acum în Brașov, și care va funcționa de anul viitor.

Referitor la ONG-urile din Brașov care, până de curând, au dus tot greul luptei pentru eliminarea violenței domestice am declarat:
„Avem specialiști din zona ONG care intervin de câțiva ani în zona violenței domestice, oameni care și-au pus energia și s-au dedicat acestei lupte și pe care intenționăm să-i aducem alături de demersurile noastre, să găsim împreună modalitatea în care putem lupta împotriva acestui fenomen. Tocmai de aceea, în perioada următoare, primăria va purta discuții cu organizații din zona societății civile, va căuta soluții și proiecte pe care să le putem implementa împreună.”

🔶 Pentru marcarea Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, la solicitarea Clubului Soroptimist Internațional, Filiala Brașov, atât literele „Brașov” de pe Tâmpa, cât și clădirea primăriei, vor fi iluminate în portocaliu, culoarea care simbolizează lupta pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Aici mai multe detalii despre înființarea celor trei facilități destinate victimelor violenței domestice: https://bit.ly/2V7p2jz

Nu știu dacă vă dați seama ce satisfacție poți sa ai când, venind din societatea civilă, unde ai văzut și înțeles problemele, ajungi în administrație și le poți rezolva. Vă rog să țineți minte asta pentru atunci când mai auziți pe cineva care spune că n-are sens să meargă la vot”.

Previous Story

Brașov. Alte 9 persoane au murit de COVID. Situația epidemiologică din Brașov se prezintă astfel:

Next Story

Brașovul în carantină, Poiana deschisă? Explicații primarul Allen Coliban