Brașovul în carantină, Poiana deschisă? Explicații primarul Allen Coliban

Last Updated on noiembrie 26, 2020 Brașovul este la un pas de carantină iar autoritățile au început, timid să vorbească despre acest lucru. Mai întâi șefa DSP, acum primarul Allen Coliban. O problemă o reprezintă Poiana Brașov. Dacă intră Brașovul în carantină, Poiana va rămâne deschisă pentru a nu distruge o sursă de venit?

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a dat de înţeles că Poiana ar putea avea un regim special, anunță bzb.ro. „Am avut discuţii cu prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, care s-a arătat deschis ideii ca în cazul în care Braşovul intră în carantină, Poiana Braşov să rămână deschisă.

Brașovul în carantină, Poiana deschisă? Explicații primarul Allen Coliban 1

În Poiana Braşov, numărul locuitorilor este mic. De asemenea, schiul poate fi practicat fără nici un fel de probleme cu respectarea regulilor de distanţare fizică. În plus, unităţile hoteliere sunt pregătite să îşi desfăşoare activitatea şi în condiţiile pandemiei”, a precizat Coliban.

Nan Ioan Gabriel: „În momentul de fata planeaza o incertitudine cu privire la deschiderea sezonul de schi.
Vom putea da drumul la partii sau nu?

Asociatia Transportatorilor pe Cablu din Romania a depus la guvern o propunere cu masuri anti COVID care sa fie obligatorii pentru toate partiile din Romania. Se asteapta un raspuns din partea autoritatilor in urmatoarele zile.

Probabil U.E. nu-si va putea permite sa nu stabileasca reguli generale pentru toate tarile membre.
O polemica intre doua tari alpine a izbucnit deja.

Austria se opune închiderii pârtiilor de schi, cum propune Italia. “Dacă UE vrea acest lucru, va trebui să plătească”

Austria se opune propunerii formulate de autorităţile italiene vizând închiderea pârtiilor de schi din întreaga Europă în perioada vacanţelor de sfârşit de an, în ideea de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus.

“Pentru industria turistică din Austria şi turismul său de iarnă, pandemia de Covid-19 este o enormă ameninţare din orice punct de vedere, atât al sănătăţii dar şi economic”, a declarat marţi ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel.

Potrivit acestuia, închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului.
“Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a spus Gernot Blümel, apreciind că UE va fi nevoită să acorde despăgubiri echivalente cu 80% din aceste venituri, în linie cu schema de ajutor adoptată de Guvernul austriac pentru companiile afectate de Covid-19.
Anterior, premierul italian Giuseppe Conte a spus că italienii nu vor mai putea să-şi petreacă vacanţa de Crăciun la schi din cauza pandemiei de COVID-19.
Italia cere închiderea părtiilor din toată Europa

Conte a declarat că a pledat pentru “coordonare europeană” pe această temă, în discuţiile recente cu cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

“Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe”, a declarat marţi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera.

“Nu puteţi interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia) şi permite accesul în Carintia (Austria). Ar fi o glumă inacceptabilă”, a mai spus Zaia.
Staţiunile de schi din Italia generează venituri anuale de circa 11 miliarde de euro, dintre care o treime provin din vacanţele petrecute de italieni în Alpi şi Dolomiţi de Crăciun şi Anul Nou. (sursa Agerpres)

Previous Story

Viceprimarul Flavia Boghiu anunță Adăpost pentru victimele violenței domestice, Centru de consiliere și prevenire a violenței în familie, Centru de asistență destinat agresorilor

Next Story

Brașov. Primarul Allen Coliban, modificări la parcări