Brașov. Restricții în hypermarketuri pentru a se evita carantina orașului. Explicațiile Prefectului

Last Updated on noiembrie 18, 2020 Prefectul Brașovului anunță că va cere Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să impună restricții hypermarketurilor în ceea ce privește numărul de clienți din interior. Mai exact va fi limitat numărul cumpărătorilor.

Prefectul a declarat ieri pentru bzb.ro că nu ia în calcul carantinarea Brașovului chiar dacă Baia Mare s-a carantinat la 6, rată de infectare iar Satu Mare va intra joi în carantină la 7 rată de infectare. Brașovul este la 8, rată de infectare.

Brașov. Restricții în hypermarketuri pentru a se evita carantina orașului. Explicațiile Prefectului 1

„INSP ia în calcul mai mulţi factori în momentul în care aprobă carantinarea unor oraşe – cum ar fi locurile din spitale sau rata mortalităţii, nu se uită doar la incidenţa pe ultimele 14 zile”, a explicat prefectul.

Acesta a spus că în proxima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va propune un nou set de recomandări care să fie aplicate la nivelul municipiului şi al localităţilor afectate.

„Vorbim despre o adaptare a fluxurilor de clienţi din marile centre comerciale, astfel încât să nu se creeze aglomeraţii (mai exact, obligarea hypermarketurilor să accepte un număr restrâns de vizitatori în acelaşi timp în magazine – n.r.) sau adaptarea numărului persoanelor care pot face sport în sălile de fitness (probabil creşterea suprafeţei alocate unui client la 10 metri, nu la şapte ca până acum – n.r.).

Venim cu aceste recomandări tocmai pentru a evita carantinarea oraşului. Vom începe şi controale la sânge atât în centrele comerciale, cât şi la sălile de fitness, astfel încât toată lumea să respecte aceste recomandări”, a mai spus sursa citată.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban, noi detalii în scandalul parcărilor. PNL a votat mărirea tarifelor încă din 2018!

Next Story

RECORD de infectări: 10269 de cazuri, în România. Situație gravă la Brașov