Last Updated on noiembrie 26, 2020 Cristina Hurdubaia, de la Asociația Copacul cu fapte bune, a decis să părăsească Bucureștiul pentru Brașov, unde lucrurile sunt mai senine.
Cristina Hurdubaia: „Am decis ca în 2021 să mă mut la Brașov, pentru sănătatea mea psihică, în primul rând. Pentru că mi-am dat seama că, după 17 ani de București, eu nu mai pot trăi aici neam. Nu mai intru în detalii, fiindcă le știți deja.
Efectiv, nu mai suport mizeria, mârlănia, lăcomia, ipocrizia. Chiar nu le mai suport. Na, nu toată lumea le poate ignora în masă, la nesfârșit. Eu, una, nu am reușit niciodată; cu alte cuvinte, nu m-am putut adapta (deși am făcut toate eforturile din lume, parol) și îmi asum asta. În plus, eu iubesc Transilvania, în general, și Brașovul, în special. Și de mulți ani tot zic că m-aș muta acolo.
Pe de altă parte, mi-am propus să pun pe picioare, tot în Brașov, un hub social și, mai ales, să mă apuc de organizat proiecte și evenimente mici și medii din zona de cultură alternativă sau underground, fiecare îi zice cum vrea. De muzică, teatru, dans contemporan, expoziții, foto, film documentar, independent, de artă, etc + proiecte din zona de patrimoniu cultural (la care țin în mod deosebit).
Pentru că Brașovul e un oraș care nu se află pe harta culturală alternativă. Și e păcat. Mare păcat. Eu chiar cred că are potențial. De mulți ani cred ca are potențial. Așa că mi-am propus să încerc, chiar dacă nu mă aștept neapărat ca ce mi-am propus să se și concretizeze, oricât de optimistă aș fi eu și oricât aș crede în „nu există nu se poate”. Cum de ce? Pentru că trăim în România. Iar eu o să am nevoie de sprijin, fără pile și alte din astea, că eu nu funcționez așa.
Da’, na, știți cum se spune: speranța moare ultima. Iese, bine, nu, mergem mai departe. Noi să fim sănătoși, căci sănătatea e cea mai importantă”.
Intr-o seară geroasă de iarnă din ianuarie 2016, Fata cu copaci la cap (aka Cristina Hurdubaia) a intrat în casă, unde a “lovit-o” căldura și, instant, fără nicio explicație, și-a pus întrebarea: Oare oamenii fără adăpost cum or supraviețui pe frigul ăsta?
Așa că s-a așezat în fața computerului, a creat o pagină de FB – Copacul cu haine – acțiune care avusese loc la Sofia (Bulgaria) în urmă cu 2 săptămâni, a creat și un event de FB, prin care a îndemnat bucureștenii să aducă în Cișmigiu hainele groase pe care nu le mai poartă, și timp de o săptămână a mers în parc, unde s-au adunat mii de haine.