Constanța intră în carantină la 8.7 rată de infectare! Brașovul, la 8.6, refuză carantina

Last Updated on noiembrie 19, 2020 Inspectoratul Naţional de Sănătate Publică a cerut miercuri seara carantinarea municipiului Constanța după ce s-a ajuns la 8,7 rată de infectare. Brașovul, la 8,6 r5ată de infectare exclude varianta carantinei.

Decizia de carantinare a Constanței a venit miercuri seară de la Inspectoratul Naţional de Sănătate Publică şi a fost confirmată presei şi de prefectul Constanţei.

Constanța intră în carantină la 8.7 rată de infectare! Brașovul, la 8.6, refuză carantina 1

În urma hotărârii care se va lua joi, se va decide şi data la care municipiul Constanţa va intra în carantină. Decizia se poate aplica chiar a doua zi, vineri, sau se poate aştepta până după trecerea week-end-ului. Rata de infectare pe municipiul Constanța este de 8.78, iar pe județ, 5.81.

Tot ce a putut face Prefectura Brașov este să anunțe câteva recomandări. Instituția Prefectului – Județul Brașov: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 48/17.11.2020, prin care:
Se recomandă centrelor comerciale din județ organizarea fluxului intrare-ieșire astfel încât acesta să fie realizat pe două sensuri bine delimitate, cu păstrarea distanței de minim 1metru între persoane, precum și limitarea numărului de persoane astfel încât să nu se creeze aglomerări.

Se recomandă sălilor de fitness și aerobic să respecte cu strictețe Ordinul comun al ministrului Tineretului și Sportului și al ministrului Sănătății nr. 1.219/1.634/2020, pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România,

în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic.

Hotărârea prevede, de asemenea, că instituțiile abilitate pentru efectuarea de verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea COVID-19 vor proceda la intensificarea acțiunilor de control la operatorii economici menționați.

Previous Story

Brașovul a urcat la 8,62 rată de infectare. Satu Mare intră în carantină joi, pentru 7 rată de infectare

Next Story

Allen Coliban a cedat rapid în fața lui Adrian Veștea. Brașovul va avea un spital nou mai mic decât cel din Sibiu