Allen Coliban a cedat rapid în fața lui Adrian Veștea. Brașovul va avea un spital nou mai mic decât cel din Sibiu

Last Updated on noiembrie 19, 2020 Brașovul va avea un spital nou mult mai mic decât cel din Sibiu. În campania electorală, Allen Coliban a declarat că va lupta pentru un spital mare, de 1.500 de locuri, și nu unul mic, cum este aprobat acum, de doar 900 de locuri. Cei din Sibiu construiesc un spital de 1309 paturi.

Zilele trecute, Adrian Veștea i-a transmis public lui Allen Coliban să renunțe la ideea cu spitalul mare și să-l accepte pe cel mic. Primarul Brașovului a cedat rapid și a anunțat că susține construirea unui spital mic în Brașov, urmând să fie extins cumva, în viitor, dacă vor mai fi vreodată bani pentru așa ceva.

Allen Coliban a cedat rapid în fața lui Adrian Veștea. Brașovul va avea un spital nou mai mic decât cel din Sibiu 1

Allen Coliban, citat de bzb.ro: „Am avut discuţii cu consultantul, iar la finalul acestei săptămâni aşteptăm şi o opinie din partea Ministerului Sănătăţii. În prezent se lucrează la Studiul de fezabilitate.

În forma actuală, proiectul nu prevede paturi pentru unele specializări cum sunt, de exemplu, TBC-ul sau neurologia. Cred că în cazul proiectului noului spital vom avea o abordare în două faze: în prima etapă să implementăm proiectul aşa cum este el acum, pentru că trebuie să obţinem banii europeni. Apoi, în a doua fază, va trebui să vedem cum îl extindem.

Terenul alocat acestei unităţi pare a fi unul generos, dar noi va trebui să vedem cum vom putea să concentrăm pe această suprafaţă toate paturile dispersate acum în Braşov”.

Adrian Veștea: „Obligaţia noastră este de a construi un nou spital regional la Braşov. Din evaluările făcute, realizarea spitalului ajunge la peste 400 de milioane de euro, fonduri care în acest moment nu sunt la dispoziţia Consiliului Judeţean, nici a Primăriei Municipiului Braşov.

Din fericire, avem oportunitatea de a accesa fonduri prin Programul de Rezilienţă şi Recuperare al Uniunii Europene, pentru a construi de la zero o unitate medicală modernă şi adaptată vremurilor noastre, cu fluxurile corespunzătoare şi echipamentele medicale de ultimă generaţie pentru toate specialităţile. Dar, pentru acest lucru, este foarte important ca demersul început de Primăria Municipiului Braşov în parteneriat cu Consiliul Judeţean să se materializeze începând cu anul viitor.

Primăria Municipiului Braşov dispune de un studiu de fezabilitate pentru un spital cu 900 de paturi, terenul pe care se va construi a fost deja alocat, reţelele de utilităţi publice sunt asigurate, iar în perioada următoare consider că judeţul nostru nu are voie să piardă nici o secundă în a aplica pe această oportunitate financiară.

Braşovul trebuie să fie primul judeţ care să beneficieze de fonduri europene pentru construcţia noului spital, ţinând cont că avem o abordare regională, fiind în vigoare Ordinul Ministrului Sănătăţii prin care judeţele Covasna şi Harghita sunt arondate Braşovului din punctul de vedere al asistenţei medicale”.

Previous Story

Constanța intră în carantină la 8.7 rată de infectare! Brașovul, la 8.6, refuză carantina

Next Story

Fostul prefect al Brașovului, Marian Rasaliu, infectat cu coronavirus. „Am fost internat în spital alături de muncitori, doctori, oameni de afaceri”