Brașovul fără Târg de Crăciun. Corneliu Teposu: „Un târg de Crăciun nu e totuna cu un Mall…Se bea și se mănâncă la târgurile de Crăciun. Asta nu se poate cu mască pe față. Mii de oameni adunați laolaltă, între care mulți ar mânca și ar bea, înseamnă un risc mare de contagiune”

Last Updated on noiembrie 30, 2020 Brașovul ar fi trebuit să aibă un Târg de Crăciun în Piața Sfatului. Dar în această pandemie nu este posibil, riscul de infectare este prea mare. Primarul Olguța Vasilescu a deschis un târg de Crăciun la Craiova dar a fost închis după o oră pentru că nu avea avize.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Corneliu Teposu a scris: „A venit cineva cu o idee c…ă să fie târg de Crăciun în Piața Sfatului anul acesta. (…)

Brașovul fără Târg de Crăciun. Corneliu Teposu: „Un târg de Crăciun nu e totuna cu un Mall...Se bea și se mănâncă la târgurile de Crăciun. Asta nu se poate cu mască pe față. Mii de oameni adunați laolaltă, între care mulți ar mânca și ar bea, înseamnă un risc mare de contagiune” 1

1. Suntem în pandemie și cifrele nu arată deloc bine. Mor peste 100 de oameni pe zi, rata de pozitivare e de 25-35%, iar guvernul nu testează destul. Ne lăudăm cu o capacitate de testare de 55.000 de teste pe zi, dar nu depășim în timpul săptămânii lucrătoare 35-38.000 de teste pe zi.

2. Se bea și se mănâncă la târgurile de Crăciun. Asta nu se poate cu mască pe față. Mii de oameni adunați laolaltă, între care mulți ar mânca și ar bea, înseamnă un risc mare de contagiune.

3. Un târg de Crăciun nu e totuna cu un mall pentru că la magazinele de haine, încălțăminte, cărți și electronice oamenii poartă mască. Iar în zonele de mâncare nu se mai ia masa în interior, din ce știu. Și sunt dezinfectanți peste tot.

Se pot închide mall-urile și există destule motive pentru care am face-o, însă sunt diferențe între un târg de Crăciun și un mall.

4. Experimentul Olguța. A făcut târg de Crăciun în Craiova, închis imediat, cum e normal, pentru că nu are autorizație de funcționare de la DSV. Comercianții au fost păgubiți, cetățenii craioveni au fost păgubiți… că doar nu a adus Olguța bani de acasă.

Nu trebuie să fiți de acord cu mine, dar mi se pare în regulă fără târg de Crăciun în Piața Sfatului anul acesta.
Să fim sănătoși și să facem târguri la anul!”

Previous Story

Medicul Andreea Moldovan, apel către medicii care tratează pacienți COVID-19. „Trebuie sa citească acest protocol, e extrem de important”

Next Story

Brașov. Rata de infectare în municipiu a scăzut la 8,75. Situația pe localitățile din județ