Brașov. Rata de infectare în municipiu a scăzut la 8,75. Situația pe localitățile din județ

Rata de infectare în municipiu a scăzut la 8,75, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP)

Ghimbav
Brașov
Sânpetru
Bod
Râșnov
Bran
Brașov. Rata de infectare în municipiu a scăzut la 8,75. Situația pe localitățile din județ 1

Instituția Prefectului Județul Brașov: „ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 PE RAZA JUDEȚULUI BRAȘOV

​Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

​Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

​Totodată, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

​Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 189 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 18 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

​De asemenea, polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 3600 de persoane, au verificat peste 140 de mijloace de transport persoane și peste 400 de alte autovehicule.

​Pentru abaterile constatate au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 240 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 11 pentru pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 4 pentru fapte de natură economică, în valoare totală de 23.000 lei.

​De asemenea, polițiștii au efectuat peste 3800 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
​În data de 28 noiembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale au desfășurat activități specifice pe raza de competență, ce au avut ca rezultat anularea unui eveniment privat care urma să se desfășoare într-un imobil de pe raza județului Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate au fost identificați organizatorii evenimentului, aceștia fiind doi tineri, în vârstă de 27 ani, respectiv 22 ani din municipiul Brașov, iar evenimentul nu a mai avut loc.

​Organizatorilor li s-a adus la cunoștință obligativitatea respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și prevederile conform cărora este interzisă organizarea de evenimente private în această perioadă.

​Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 64 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 140 locații, au legitimate peste 400 de persoane și au aplicat 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei. De asemenea, au fost verificate 122 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

​Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 16 locații, au legitimat 145 persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale”.