Brașov. Radu Dascalu, dezvăluiri despre Allen Coliban și munca sa de la Primărie: „Văd un om stors de vlagă…Are fața pământie, ochii afundați în orbite și parcă barba i-a crescut necontrolat de dimineață, când arăta impecabil, până în acest moment al zilei”

Când a început scandalul CV-ului lui Allen Coliban, a surprins lipsa de sprijin din partea consilierilor USR. Aceștia au dispărut aproape total, nu se implică în nimic concret. Allen Coliban pare un primar abandonat de partid. O explicație o oferă fără să vrea Radu Dascalu, consilierul lui Allen Coliban, care va moderniza Poliția Locală.

Radu Dascălu a povestit joi seară cum se desfășoară o zi din Primărie. Printre altele a spus un lucru interesant: Allen Coliban vrea lângă el consilieri adevărați, profesioniști, nu consilieri impuși de partid. „Consilierii personali nu sunt oameni politici deși, sunt convins că mulți dintre cei din USR, care au pus umărul din greu în campanie, și-ar fi dorit acest post și acum sunt, poate, frustrați”.

Brașov. Radu Dascalu, dezvăluiri despre Allen Coliban și munca sa de la Primărie: „Văd un om stors de vlagă...Are fața pământie, ochii afundați în orbite și parcă barba i-a crescut necontrolat de dimineață, când arăta impecabil, până în acest moment al zilei” 1

De aici scandalul tăcut din USR. Cei din USR doreau o implicare mai activă dar primarul le-a închis ușa pentru a-și face o armată profesionistă, nu de partid. Cei de la USR s-au simțit trădați și de aici non-combatul în viața politică brașoveană.

Dacă a ales calea consilierilor personali din afara partidului, Allen Coliban are o misiune grea. Are împotriva sa propriul partid. Nu este exclus, în aceste condiții, ca scandalul cu CV-ul să fi pornit chiar de la cei din USR. Cu tot consiliul Local împotriva sa, Allen Coliban nu va putea face nimic. Nici cei de la USR însă nu pot sta degeaba, mai ales că Allen Coliban are și varianta trecerii la PNL, pe model Nicușor Dan.

Radu Dascalu: „(Încă) o zi în Primăria Brașov.
Este trecut de ora 16,00. Discutam cu Allen Coliban despre un proiect de reformare a Poliției Locale. Mă uit la el și văd un om stors de vlagă. A avut o zi plină, cu dezbateri despre parcări, despre urbanism, despre deszăpezire…și multe întâlniri, videoconferințe, mail-uri…etc. Are fața pământie, ochii afundați în orbite și parcă barba i-a crescut necontrolat de dimineață, când arăta impecabil, până în acest moment al zilei.

Brașov. Radu Dascalu, dezvăluiri despre Allen Coliban și munca sa de la Primărie: „Văd un om stors de vlagă...Are fața pământie, ochii afundați în orbite și parcă barba i-a crescut necontrolat de dimineață, când arăta impecabil, până în acest moment al zilei” 2

În birou a intrat viceprimărița, Flavia Boghiu, cu o sacoșă de hartie din care ieșea un miros îmbietor. I-a adus o porție și lui Allen, iar ea a inceput deja să mănânce. Niciunul dintre ei nu mâncaseră nimic până la această oră. Era o masa simplă, livrată, probabil, de la un fast food. O salată în care se vedeau niște zdrențe de carne de pui și un coșuleț mic cu cartofi prăjiți.

Mi-am adus aminte de vremurile de demult sau chiar mai recente, în care cârciumarii se înghesuiau să ofere mese copioase, aduse pe tăvi, delicat aranjate, de câte o suită de ospătari, pentru a mângâia armonios papilele gustative ale întâistătătorului urbei. Acum este altceva. M-am simțit ca într-o firmă oarecare, unde la prânz salariații comandă mâncarea ce este adusă cu bicicleta de un curier.

Am vrut să ies din birou, să-l las să mănânce liniștit, dar nu m-a lăsat. Am continuat discuția noastră, deși cartofii se răceau.
– Vrei să mănânci și tu! m-a intrebat.

– Nuuuu, am programul meu de masă, am mințit eu! Realitatea este că nici eu nu mâncasem, dar nu mi se părea potrivit să atentez la cartofii lui.
– Te deranjează dacă mănânc, m-a întrebat?

– Nici vorbă! Dar chiar cred că-i bine să te las să mănânci și continuăm discuția după.
Dar nu a fost așa. Discuția a continuat, cu argumente și contraargumente de tot felul, dar o afirmație repetată obsesiv de Allen mi-a rămas intipărită bine în minte.
“Trebuie să depolitizăm aparatul Primăriei!”

Și așa este. Trebuie depolitizată administrația, iar asta nu înseamnă că trebuie să-i schimbăm pe ai lor cu ai noștri. Până acum Allen s-a ținut de cuvânt. Inclusiv consilierii personali nu sunt oameni politici deși, sunt convins că mulți dintre cei din USR, care au pus umărul din greu în campanie, și-ar fi dorit acest post și acum sunt, poate, frustrați. Dar nu, Allen a ales să sa respecte ce a promis, adică, principiul competenței profesionale. Întrarea, începând de astăzi, a pianistului Horia Mihail în echipa de consilieri, întărește afirmația mea.

Peste aproximativ o oră am plecat, dar ei, Allen și Flavia, au rămas în Primărie. În birouri îi aștepta câte un munte de documente ce trebuiau verificate și semnate.
E altceva, cu totul altceva. Chiar am văzut mugurii unei administrații curate, fără interese meschine, fără legături toxice cu infractori, fără promisiuni deșarte. O administrație pentru oameni, pentru brașoveni”.