Brașov. Nu mai sunt locuri la ATI Spitalul Județean! Bolnavii Covid așteaptă, intubați la UPU eliberarea unui loc

Last Updated on noiembrie 10, 2020 Guvernul, Primăria, Consiliul Județean nu au fost în stare de la începutul pandemiei să mărească numărul de paturi ATI la Brașov, să cumpere mai multe ventilatoare. Oamenii de afaceri nu au donat ventilatoare. Comunitatea brașoveană nu s-a mobilizat să facă rost de ventilatoare. De ce această amorțire ce are ca rezultat moartea oamenilor? Acum la Spitalul Județean situația este critică!

Nu mai există niciun pat disponibil în ATI pentru bolnavii de Covid. Pacienții nou-veniți sunt nevoiți să aștepte în Unitatea de Primire Urgențe, cuplați la sursa de oxigen sau intubați, eliberarea unui pat. La Brașov există în acest moment doar 28 de paturi funcționale la Spitalul Modular din curtea Spitalului Județean Brașov, anunță stiripesurse.ro.

Brașov. Nu mai sunt locuri la ATI Spitalul Județean! Bolnavii Covid așteaptă, intubați la UPU eliberarea unui loc 1

Potrivit asist. Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al SCJU, cazurile grave, nou apărute, stau în așteptare în UPU la sursa de oxigen sau intubați, potrivit mytex.ro. Leonte nu a putut preciza câți pacienți intubați se află în acest moment în UPU Brașov, asteptând eliberarea unui pat în modularul ATI-COVID și nici dacă s-au înregistrat decese în rândul pacienților aflați în așteptare, în UPU.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban, noi precizări în scandalul CV-ului. „Nu am fost exmatriculat pentru ceva ce am făcut”

Next Story

„Vor închide accesul pe masivul Postăvaru în nopțile cu lună plină”, comentează Mircea Badea, după ședința lui Iohannis cu specialiștii