Brașov. Modificări noi la Parcări. Allen Coliban anunță primele rezultate ale negocierilor cu firma care administrează parcările publice

Last Updated on noiembrie 20, 2020 Primarul Allen Coliban a anunțat vineri seara rezultatul primei runde de negocieri privind noua strategie a parcărilor din Brașov. Reamintim că cei de la PNL au votat din 2018 mărirea tarifelor și a numărului de parcări cu plată iar în ultimele zile de mandat George Scripcaru a semnat contractul pe 10 ani.

Allen Coliban: „Săptămâna aceasta am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții firmei care administrează parcările publice și am căutat soluții pentru problemele pe care ni le-ați indicat, atât mie, cât și viceprimarului Sebastian Rusu, care are în subordine acest domeniu.

Brașov. Modificări noi la Parcări. Allen Coliban anunță primele rezultate ale negocierilor cu firma care administrează parcările publice 1

Am identificat o primă serie de soluții, discuțiile continuă, în așa fel încât să reușim să rezolvăm cât mai multe dintre ele în timp cât mai scurt.
>> toți riveranii au termen maxim 30 de zile să își pună în ordine actele de identitate și ale mașinii și să obțină abonamentul de riveran;

>> noțiunea de riveran a fost definită mult mai clar pentru zonele 1 și 2. Astfel, abonamentul de riveran se eliberează persoanelor care au domiciliu în dreptul parcării sau pe străzile adiacente.

Solicitantul va trebui să specifice parcajul pentru care optează și va putea parca doar în acea parcare. Această nevoie de clarificare a apărut în urma unor situații constatate pe teren, când persoane care locuiau, de exemplu, pe b-dul Griviței nu își puteau obține abonament de riveran în spatele blocului, pe str. Mihai Viteazu, sau cei care locuiau pe Iuliu Maniu, colț cu Vlad Țepeș, nu își puteau obține abonament de riveran pe Vlad Țepeș;
>> riveranii nu beneficiază de locuri rezervate.

Cetățenii care locuiesc în zona 0 beneficiază de abonament de riveran zonal, putând să parcheze în orice parcare publică cu plată din această zonă, cetățenii care locuiesc în zonele 1 și 2 vor putea să parcheze doar în parcarea pentru care au optat;

>> tariful pentru abonamentul de riveran este egal cu tariful din parcările de reședință din zona respectivă ( 120 de lei/an, 132 de lei/an, 144 de lei/an sau 156 de lei/an);

>> concesionarul (firma P&P) recomandă persoanelor fizice care se încadrează în categoria de riveran să utilizeze comunicarea electronică, inclusiv pentru obținerea abonamentului de riveran.

>> pentru alte alte tipuri de abonamente persoanele interesate pot accesa portalul firmei P&P (https://www.parcari.xyz/), secțiunile persoane fizice și persoane juridice sau utiliza aplicația T-park.

>> concesionarul are obligația ca începând de săptămâna viitoare să deruleze, prin toate mijloacele de informare în masă, o campanie intensă de informare.
Interdicția privind parcarea camioanelor, rulotelor, autorulotelor, remorcilor, semiremorcilor, autovehiculelor de transport marfă, mașinilor și utilajelor agricole, vehiculelor industriale, autoutilitarelor și autovehiculelor cu lungimea mai mare de 5 metri rămâne în vigoare”.

Dorin A.: Tradusă, această declarație spune că avem 30 de zile să ne împăcăm cu ideea. Chiar și la nivel de PR îmi pare o mișcare neproductivă. D-le primar, riveran se numește și acela care locuiește în chirie, cu toate actele în regulă, dar care nu are posibilitatea de a plimba actele mașinii aiurea, la fiecare chirie pe care o schimbă. Deci ce soluții oferiți concret acestei categorii de posesori de mașina? Un ultimatum nu este o soluție.

Sorin V.: dar daca sunt parcarile celor de la P&P si noi doar suntem niste utilizatori nu credeti ca ar fii normal sa vina si sa curete aceste parcari de zapada? de gunoaie? sau noi avem doar obligatia de a plati si nici un drept?

vi se pare normal sa fim obligati sa platim parcari fara a ni se oferi garantia ca vom gasi un loc de parcare cand ajungem acasa?
de ce le permiteti sa faca parcari publice din cele de resedinta de pe toate stradutele in orasul asta? noi ca cetateni chiar nu avem nici un drept?

Anamaria C.: Nu vad in lista eliminarea discriminarii adusa locuitorilor din zona 0 care folosesc o masina inmatriculata pe persoana juridica. De ce in celelalte zone exista posibilitatea de a accesa un abonament de parcare si in zona 0, NU? Ca sa fie mai clar pt. noi cei din zona 0, prevederea este evidentiata cu bold in Regulament.

Camelia P.: Buna seara ….si eu ma lovesc de o problema comuna ..locuiesc in zona zero dar buletinul si talonul masinii este pe alta adresa ….casa parinteasca ..astazi am sunat la P & P pentru a intreba care sunt conditiile pentru situatiile aparte …si mi s-a spus simplu : nu se poate …atat timp cat locuiesc aici ar trebui sa existe o posibilitate sa pot lua abonament anual ….180 lei / luna pentru cineva care locuieste aici este absurd ….trebuie gasita o solutie ..sa vand masina ..sa ma mut pentru ca platesc parcarea mai mult ca orice …as aprecia un raspuns ..

Irina T.: Pentru cei care stau in chirie si nu au domiciliul de buletin si numai viza de flotant pentru zona 0 exista vreo solutie? Locuiesc de 3 ani in chirie pe poarta schei, dar in curând ar trebui sa ma mut daca nu mai pot lasa pe nicăieri mașina

Previous Story

BREAKING. 9,272 de cazuri de Covid-19 la nivel național. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. Allen Coliban, noi detalii despre parcări. Redefinește termenul de Riveran