Brașov. Allen Coliban, noi detalii despre parcări. Redefinește termenul de Riveran 

La Jurnalul Primarului, Allen Coliban a venit cu noi explicații privind scandalul parcărilor. Primăria va redefini termenul de Riveran pentru ca mai mulți brașoveni să poată beneficia de abonament pentru parcări.

Allen Coliban, citat de mytex.ro: „Am avut vineri discuții elaborate pe această temă cu P&P și cu personalul din Primărie, pentru că din punctul meu de vedere și al nostru, riveran nu înseamnă doar să ai adresa pe o anumită stradă și să ai și mașina înregistrată la respectiva adresă. Riveran înseamnă, în fapt, felul în care ne parcăm fiecare dintre noi mașina în proximitatea locuinței.

Brașov. Allen Coliban, noi detalii despre parcări. Redefinește termenul de Riveran  1

În anumite situații înseamnă pe aceeași stradă, în alte situații înseamnă pe străduța de la colț, în alte situații înseamnă la o distanță de 100 – 200 de metri de locuință și practic redefinirea acestui termen de riveran se poate face printr-o Hotărâre de Consiliu Local, ce poate fi luată săptămâna viitoare (n.r. vinerea viitoare va avea loc ședința CL).

Înseamnă că un abonament de riveran în Zona 0 va fi aplicabil pe toată zona Centrului Vechi. Deci, dacă vei avea abonament de riveran în fosta cetate, în zona Centrului Vechi, vei putea să parchezi oriunde în zona respectivă, pe un loc liber, evident.

Un abonament pe Zona 1 sau Zona 2 înseamnă că poți să parchezi pe strada pe care locuiești sau pe străzile din zona respectivă, dintr-un areal de aproximativ 200 de metri.

Asta înseamnă că arealul respectiv va fi definit pe baza acestor criterii, în momentul în care se eliberează acest abonament. Veți putea să parcați mașina la această distanță de locuință, iar verificarea existenței abonamentului se va face simplu, prin verificarea numărului de înmatriculare”.

Primăria Brașov:
>> toți riveranii au termen maxim 30 de zile să își pună în ordine actele de identitate și ale mașinii și să obțină abonamentul de riveran;
>> – noțiunea de riveran a fost definită mult mai clar, astfel abonamentul de riveran se eliberează persoanelor în parcarea din dreptul locuinței sau în parcările de pe străzile adiacente, pe o raza care va fi stabilită prin regulamentul de parcare.

Această nevoie de clarificare a apărut în urma unor situații constatate pe teren, când persoane care locuiau, de exemplu, pe b-dul Griviței nu își puteau obține abonament de riveran în spatele blocului, pe str. Mihai Viteazu, sau cei care locuiau pe Iuliu Maniu, colț cu Vlad Țepeș, nu își puteau obține abonament de riveran pe Vlad Țepeș;

>> riveranii nu beneficiază de locuri rezervate. Cetățenii care locuiesc în centrul istoric beneficiază de abonament de riveran zonal, putând să parcheze în orice parcare publică cu plată din această zonă, cetățenii care locuiesc în celelalte zone vor putea să parcheze doar în parcările din zona în care își au domiciliul;
>> tariful pentru abonamentul de riveran este egal cu tariful din parcările de reședință din zona respectivă ( 120 de lei/an, 132 de lei/an, 144 de lei/an sau 156 de lei/an);
>> concesionarul (firma P&P) recomandă persoanelor fizice care se încadrează în categoria de riveran să utilizeze comunicarea electronică, inclusiv pentru obținerea abonamentului de riveran.

>> pentru alte alte tipuri de abonamente persoanele interesate pot accesa portalul firmei P&P (https://www.parcari.xyz/), secțiunile persoane fizice și persoane juridice sau utiliza aplicația T-park.

>> concesionarul are obligația ca începând de săptămâna viitoare să deruleze, prin toate mijloacele de informare în masă, o campanie intensă de informare.
Interdicția privind parcarea camioanelor, rulotelor, autorulotelor, remorcilor, semiremorcilor, autovehiculelor de transport marfă, mașinilor și utilajelor agricole, vehiculelor industriale, autoutilitarelor și autovehiculelor cu lungimea mai mare de 5 metri rămâne în vigoare.