Brașov. Allen Coliban vrea să construiască un spital nou mai mare decât cel propus de George Scripcaru și aprobat deja de Guvernul Orban. Întâlnire cu ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș

Last Updated on noiembrie 2, 2020 Primarul Brașovului, Allen Coliban, a discutat cu ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, despre finanțarea noului Spital. Allen Coliban dorește construcția unui spital mai mare decât cel propus de George Scripcaru și aprobat deja de Guvernul Orban.

Allen Coliban: „Astăzi am avut o întâlnire la Consiliul Județean Brașov, convocată de Ministerul Fondurilor Europene, pe tema spitalelor ce vor fi finanțate prin Programul Național de Reziliență și de Relansare. Practic, a trebuit să dăm o actualizare a stadiului proiectului. Eu am prezentat faptul că avem un studiu de prefezabilitate, că avem o situație destul de avansată a lucrărilor de pregătire pentru racordarea la utilități și că ne aflăm în grafic cu calendarul de execuție a studiului de fezabilitate.
Brașov. Allen Coliban vrea să construiască un spital nou mai mare decât cel propus de George Scripcaru și aprobat deja de Guvernul Orban. Întâlnire cu ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș 1

Ministerul Fondurilor Europene ne-a cerut ca studiul de fezabilitate să fie gata până în luna aprilie a anului viitor, iar tot ceea ce înseamnă proiectare și execuție, inclusiv contractele, să fie semnate până în decembrie 2022, urmând ca lucrările să trebuiască a fi finalizate până în luna august 2026. Acesta este cadrul larg de timp în care ne vom desfășura activitatea în cadrul acestui proiect. Săptămâna aceasta este decisivă pentru a trage concluziile cu privire la fazele implementării, la modul de finanțare și la dimensiunea noului spital.

Până la finalul acestei săptămâni ar trebui să știm care este numărul total de paturi ce vor face parte din acest spital și care vor fi dezafectate, mutate din structura actuală de pavilion. La această întâlnire au participat și reprezentanții mai multor autorități publice, cum ar fi cei ai consiliilor județene Alba și Bihor. Practic, fiecare autoritate publică locală care dorește să beneficieze de această finanțare a trebuit să prezinte stadiul proiectului.

O parte dintre aceste proiecte sunt doar în fază incipientă; din punctul nostru de vedere, proiectul Brașovului este într-o fază avansată și am reușit să răspundem cu succes tuturor întrebărilor adresate de domnul ministru Boloș”.

Studiul de Fezabilitate al noului spital trebuie să fie gata până în luna aprilie a anului viitor.

Allen Coliban: „Status proiect Noul Spital Brașov. Calendarul Noului Spital al Brașovului

Ministerul Fondurilor Europene ne-a cerut ca studiul de fezabilitate pentru Noul Spital al Brașovului să fie gata până în luna aprilie a anului viitor. Tot ceea ce înseamnă proiectare și execuție, inclusiv contractele, trebuie semnate până în decembrie 2022.

Lucrările la Noul Spital trebuie finalizate până în luna august 2026. Acesta este cadrul larg de timp în care ne vom desfășura activitatea în cadrul acestui proiect”.

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. 128 de elevi și 47 de profesori infectați cu coronavirus

Next Story

Cum va fi Crăciunul în Braşov? Târgul de la Sibiu a fost anulat din cauza pandemiei