Brașov. Allen Coliban și Flavia Boghiu propun DSP înființarea un centru de recoltare Covid 19 pentru cartierele Noua şi Astra

Last Updated on noiembrie 6, 2020 Timid, primarul Allen Coliban începe să se ocupe de chestiunea arzătoare: infecțiile cu COVID. Ieri, primarul Brașovului, s-a întâlnit cu reprezentanții DSP pentru a găsi o modalitate de a crește numărul de testări din Brașov. Momentan Spitalul de boli infecțioase este blocat de cererile uriașe de testare. La discuții a participat și Flavia Boghiu, în calitate de viitor viceprimar.

Allen Coliban a anunţat că municipalitatea braşoveană este dispusă să amenajeze un centru de recoltare a probelor pentru testele RT – PCR la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Braşov, de pe strada Panselelor, urmând ca în cursul zilei de vineri, 6 noiembrie, reprezentanţii DSP Braşov să verifice dacă amplasamentul respectă toate standardele.

Brașov. Allen Coliban și Flavia Boghiu propun DSP înființarea un centru de recoltare Covid 19 pentru cartierele Noua şi Astra 1

Conform informaţiilor primarului Braşovului, acest centru ar urma să deservească cartierele Astra şi Noua şi va fi gestionat de cadrele medicale din cadrul DAS, anunță bzb.ro.

O altă propunere importantă.
Primarul Allen Coliban a anunţat că municipalitatea braşoveană vrea să pună la dispoziţia DSP şi personal pentru call-centre. Practic, în această activitate vor fi implicate cadre medicale din şcoli, aşa cum s-a întâmplat şi până în 14 septembrie, când au fost redeschise şcolile din Braşov.

Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, pentru susţinerea Direcţiei de Sănătate Publică, Primăria Braşov va pune la dispoziţia DSP aproximativ 40 de cadre medicale din şcoli (din 79 de doctori şi asistente angajate în unităţi de învăţământ din municipiu, total la data de 1 septembrie).

Allen Coliban: „În ultimele zile am avut mai multe discuții cu reprezentanții DSP, cei ai Spitalului de boli infecțioase și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus și incidența crescută la nivelul municipiului Brașov.

O soluție, din punctul meu de vedere, este testarea unui număr cât mai mare de persoane care intră în contact cu publicul, încă de la primele simptome.
Având în vedere precizările Ministerului Sănătății și recomandările DSP cu privire la utilizarea testelor rapide antigen, am propus Comitetului Local pentru Situații de Urgență ca, în această etapă, să recomandăm tuturor organizațiilor publice sau private să testeze, de la primele simptome, toți angajații care interacționează cu publicul, fie prin testarea PCR, fie prin cea rapidă.

La nivelul Primăriei Brașov și al instituțiilor din subordinea Consiliului Local sper să începem aceste testări de săptămâna viitoare pentru angajați, chiar de la primele simptome.

În felul acesta reducem la minimum interacțiunea persoanei pozitive cu colegii și cetățenii și reușim să reducem riscul de răspândire a acestui virus”.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Șofer la un pas de moarte după ce a intrat cu bolidul violent într-un stâlp. „Bravo tinere…”

Next Story

Foto Brașov. A fost deschisă prima clinică stomatologică pentru copii. „Aparat de tip laser care facilitează intervenţia fără freză, fără anestezie şi fără durere”