Video Brașov. La Spitalul de Boli Infecțioase bolnavii așteaptă afară ore întregi în frig un test COVID. Ambulanțele vin non-stop! Medicul Andreea Moldovan: „Cred ca încă mai depinde de noi sa oprim aceasta nebunie”

Last Updated on octombrie 22, 2020 Sistemul sanitar din Brașov nu este pregătit pentru valul doi de coronavirus. Sunt doar 28 de locuri ATI Covid la Județean, locurile din spitale sunt aproape pline, ambulanțele sosesc non stop la Spitalul de Boli Infecțioase.

Adrian Anghel a povestit pentru codlea-info.ro ce a pățit la Spitalul de Boli Infecțioase. A sunat la medicul de familie și i s-a spus să vină la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că a avut frisoane și temperatură de 37,2. A ajuns la spital și de la ora 14.30 a stat până la ora 18.00 să facă un test, afară, în frig. Nu este singurul.

Video Brașov. La Spitalul de Boli Infecțioase bolnavii așteaptă afară ore întregi în frig un test COVID. Ambulanțele vin non-stop! Medicul Andreea Moldovan: „Cred ca încă mai depinde de noi sa oprim aceasta nebunie” 1

Toți bolnavii tremură de frig în fața spitalului. Adrian Anghel spune că a stat de vorbă cu oameni care spre deosebire de el, care se simte rău, au fost contacți direcți ai unor confirmați pozitiv și totuși stau afară.

Nu sunt izolați. Să ai prioritate nu încape discuție. Stau și așteaptă în stradă, iar dacă o salvare vine cu un pacient la testare are prioritate. Și ambulanțele vin non-stop! Și-atunci, ce fac cei care vin la îndrumarea medicului de familie?

Vezi aici Video:

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infectioase Brasov, pentru Digi 24: „Fiecare zi ne aduce un plus de pacienti care ni se adreseaza. Ne mira ca in continuare ca se pune sub semnul intrebarii existenta virusului si ne mira ca nu se respecta regulile.
Sunt acele omisiuni care par fara importanta, dar cele 5 minute fara masca, aici ne infectam, tocmai pentru ca apar aceste omisiuni de scurta durata, nici nu trebuie mai mult.

Pe masura ce se elibereaza cate un loc, mai aducem pacienti. Sunt liste de asteptare, sunt forme grave, pacienti care au nevoie de oxigen.

Pe langa pacientii gravi, vin foarte multi cu simptome minore. Cand pacientii cu simptome usoare vor fi directionati catre medicii de familie si vor fi supravegheati de ei acasa, va fi mult mai usor pentru noi.
In momentul de fata cred ca inca mai depinde de noi sa oprim aceasta nebunie. Sper ca prin mobilizarea generala, prin controale si masuri mai ferme, sa reusim. E un bulgare care deja e mare.

E necesar sa avem restrictii noi. Trebuie sa fim mai fermi in ceea ce priveste respectarea regulilor. Acele nunti, acele intalniri, acele manifestari, toate acele pelerinaje, mi se par absolut periculoase pentru toata lumea pentru ca ne expun inutil. Iar cei care merg in aceste pelerinaje sunt oameni in varsta, chiar cei vulnerabili”

Previous Story

Record nou la nivel național: 4902 de cazuri de infectare. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. De ce? Nici primarul Allen Coliban nu dorește mărirea numărului de paturi ATI COVID, nu se implică în spitalele brașovene, spre groaza pacienților și a asistentelor care sunt la un pas de nebunie