(Video) Allen Coliban, diferență față de George Scripcaru: „Turiștii să-și lase mașinile la intrarea în Brașov”. Prioritate are omul și nu mașina

Last Updated on octombrie 19, 2020 Primarul Allen Coliban și-a exprimat la Europa FM strategia de transport în Brașov. Prioritate va avea omul și nu mașina, ca pe vremea lui Scripcaru.

Noul primar intenționează să descurajeze prezența mașinilor turiștilor în oraș, astfel încât aceștia să dorească să parcheze la marginea orașului.
Iar parcarea în oraș va deveni mai scumpă, astfel încât turiștii să aleagă transportul în comun.

(Video) Allen Coliban, diferență față de George Scripcaru: „Turiștii să-și lase mașinile la intrarea în Brașov”. Prioritate are omul și nu mașina 1

Pe de altă parte, Allen Coliban spune că va face un sistem de transport cu autobuze care să preia schiorii direct de la gară și să-i ducă la Poiana Brașov.
Allen Coliban: „Până să vorbim de taxe trebuie să oferim alternative. Trebuie să ai acele parcări mari (park&ride) la intrarea în oraș dublate de un transport public de calitate. O soluție de tip park&ride am văzut în Amsterdam. Îți lăsai mașina într-o astfel de parcare și aveai în prețul respectiv, care era foarte normal pentru parcare, posibilitatea de a folosi transportul public.

Toată această politică trebuie dublată de o tarifare a parcărilor. Este normal ca în Centru, pentru turistul ocazional, să existe un tarif mai mare, altfel nu-i vei convinge pe turiști să folosească park&ride și mijloacele de transport în comun.

Pe lângă acestea trebuie spații pietonale mai ample, piste pentru biciclete, benzi destinate autobuzelor”

Vezi aici Video:

Previous Story

Cea mai mare școală din Brașov se închide astăzi din cauza COVID. 3 elevi și un profesor s-au infectat

Next Story

Mara Mareș fugărită de PNL de la Brașov la București. „Sunt onorată să fac parte din echipa PNL Bucuresti. Le mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, președintei PNL București, Violeta Alexandru”