Cea mai mare școală din Brașov se închide astăzi din cauza COVID. 3 elevi și un profesor s-au infectat

Last Updated on octombrie 19, 2020 Cea mai mare școală din Brașov, Şcoala Gimnazială nr. 2, se închide de astăzi după ce 3 elevi și un profesor s-au infectat cu coronavirus. Cursurile se vor ține doar online timp de 14 zile.

Școala 2 este situată lângă Orizont 3000, fiind formată prin comasarea, acum 11 ani, a școlilor 10 și 22, care funcționau în aceeași curte. Este cea mai mare unitate de învățământ gimnazial din municipiul Brașov, are circa 1.500 de elevi, anunță mytex.ro.
Cea mai mare școală din Brașov se închide astăzi din cauza COVID. 3 elevi și un profesor s-au infectat 1
(foto arhiva)

Pentru clasele primare înseamnă doar o săptămână de scenariu online, întrucât săptămâna viitoare este de vacanță intrasemestrială pentru preșcolari și școlarii mici.

Și Școala 15 ar putea intra în întregime (a avut o clasă, timp de două săptămâni) în scenariul roșu. „Acolo este deocamdată un caz confirmat, dar mai sunt elevi și profesori care au făcut testele și care încă nu au primit rezultatele”, a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Prefectura a prezentat situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov:
În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 69798 teste, dintre care 654 teste în data de 17.10.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.

■ 5800 pacienți au fost declarați vindecați
■ 326 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 26 la ATI

■ 979 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1003 persoane sunt în carantină la domiciliu

■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 247 persoane au decedat.

Previous Story

Brașov, județul din Romania cu cele mai multe cazuri COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore – 247 de teste pozitive

Next Story

(Video) Allen Coliban, diferență față de George Scripcaru: „Turiștii să-și lase mașinile la intrarea în Brașov”. Prioritate are omul și nu mașina