Rulment record produs la Brașov de Schaeffler România pentru o companie din Taiwan

Last Updated on octombrie 30, 2020 Schaeffler România anunță că a produs un rulment record pentru o companie din Taiwan. Cel mai subţire rulment cu diametru de peste 3,5 m produs la Brașov.

Piesa va fi integrată în masa rotativă a unei astfel de maşini, care poate prelucra piese cu un diametru de până la 6 m şi o înălţime de 3 m, anunță bzb.ro.

Rulment record produs la Brașov de Schaeffler România pentru o companie din Taiwan 1

Rulmentul axial produs la Braşov este realizat din 42 Crom, are un diametru exterior de 3,6 metri diametru exterior, un diametru interior de 3,3 metri, o înălţime de 160 mm şi o greutate de aproximativ 2 tone.

„A fost necesară în primă fază o regândire a conceptului, programelor, parametrilor şi a sculelor folosite – inductori. Ulterior începerii testelor, din cauza înălţimii şi a greutăţii mici a inelelor, acestea au început să se ridice de pe masa maşinii în puternicul câmp magnetic creat, deteriorând inductorii. Dar echipa a perseverat şi a găsit soluţia, ca de altfel la toate provocările unice care au urmat.

Fisurile din căile de rulare ale rulmentului au reprezentat ultimul obstacol trecut de echipa, astfel, produsul a putut fi realizat în vara lui 2020, fiind livrat clientului din Asia, Taiwan, unul din liderii mondiali în producţia de maşini de prelucrare de mare precizie.

După multe provocări, am reuşit să ducem la bun sfârşit ceea ce noi toţi ne doream. Acum avem încă un proiect încheiat cu succes, abia le aşteptăm pe următoarele”, au declarat specialiştii Schaeffler România.

Previous Story

Primele angajări la Aeroportul Brașov

Next Story

Surse. SR Braşov devine FC Braşov. Allen Coliban și-ar fi dat acordul