Jurnalista Electra Ghiza: „La Brașov, capacitatea ATI-Covid a fost depășită…Secția ATI non covid din Spitalul Judetean, aceea destinată altor afecțiuni, a fost si ea contaminată. “Masiv!” spun surse din interior. Acolo ar exista acum 6 pacienți în stare gravă care au contactat și ei boala”

Last Updated on octombrie 18, 2020 Se anunță o situație critică la Spitalul Județean Brașov. Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, doctorul Călin Cobelschi a confirmat că un pacient s-a infectat chiar la ATI.

Jurnalista Electra Ghiza: „La Brașov, capacitatea ATI-Covid a fost depășită. Surse din interiorul sistemului de sănătate mi-au confirmat că sunt mai multe cazuri grave decât numărul oficial de locuri în terapia intensivă destinată coronavirusului!

Jurnalista Electra Ghiza: „La Brașov, capacitatea ATI-Covid a fost depășită...Secția ATI non covid din Spitalul Judetean, aceea destinată altor afecțiuni, a fost si ea contaminată. "Masiv!" spun surse din interior. Acolo ar exista acum 6 pacienți în stare gravă care au contactat și ei boala” 1

Să vă explic:
Unitatea modulară ATI-Covid are 28 de locuri. Ieri, la ora 19.00, toate cele 28 de paturi de aici erau ocupate, așa cum reiese din comunicarea oficială a Prefecturii Brașov.
Jurnalista Electra Ghiza: „La Brașov, capacitatea ATI-Covid a fost depășită...Secția ATI non covid din Spitalul Judetean, aceea destinată altor afecțiuni, a fost si ea contaminată. "Masiv!" spun surse din interior. Acolo ar exista acum 6 pacienți în stare gravă care au contactat și ei boala” 2

Dar,
Secția ATI non covid din Spitalul Judetean, aceea destinată altor afecțiuni, a fost si ea contaminată. “Masiv!” spun surse din interior. Acolo ar exista acum 6 pacienți în stare gravă care au contactat și ei boala. În plus, s-au infectat și multi angajați din rândul personalului medical și de îngrijire care lucrează în această secție de terapie intensivă (peste 20, spun surse din spital!).

Ce mai spun sursele…
Dacă în iulie un pacient infectat atrăgea după el alți 2 bolnavi, acum această rată de răspândire este la de 5 la 1!
Ce ar trebui sa înțelegem?
1. În spitale se duce o luptă grea iar misiunea cea mai dificilă o are personalul medical și de îngrijire.
2. Dacă respectăm regulile (mască, distanță, igienă), avem șansa să ramânem departe de spital, adica de locul unde, în curând, lupta va fi crâncenă”.

Brașov TV anunță că mai multe cadre medicale s-ar fi infectat în Spitalul Județean, iar unii pacienți s-au infectat chiar din Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, doctorul Călin Cobelschi, citat de brasovtv.com: „Nu am aprobat eu internarea pacientului! Am vorbit cu fiica pacientului, este adevărat, dar la 3 zile după internare. Din câte știu eu, așa am fost informat, pacientul s-a pozitivat în A.T.I.. Medicii infectați probabil nu avut grijă, nu am de unde să știu!”

Previous Story

Brașov. Faci aceste greșeli? Medicul Andreea Moldovan  spune cum poți să te infectezi ușor. „Jucam la trecerea timpului, la evitarea colmatarii profunde a sistemului medical (deja e f greu sa găsești un loc de internare)”

Next Story

Breaking: Nou record de cazuri COVID-19 la Brașov – 247 in ultimele 24 de ore. 3.920 de cazuri la nivel național