Brașovul va mai avea 20 de paturi ATI COVID, promite ministrul Sănătății. Se caută asistente și medici

Last Updated on octombrie 22, 2020 Timp de 8 luni autoritățile nu au fost în stare să mărească numărul de locuri la ATI la Brașov. Ministrul Sănătății, aflat în vizită ieri la Brașov a anunțat că va suplimenta, cumva cu 20 de paturi.

Este vorba de staționarul Tractorul unde deja neoficial sunt locuri de urgență. Acum se caută personal.
Brașovul va mai avea 20 de paturi ATI COVID, promite ministrul Sănătății. Se caută asistente și medici 1

Personalul suplimentar, a susţinut Tătaru, ar putea fi luat fie din judeţ, fie din alte părţi. „Mobilizăm în această perioadă şi personal, avem discuţii la nivelul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei, precum şi la nivelul SCJU Braşov, pentru a lua această resursă din judeţ, dacă nu, din judeţele alăturate. (…)

Am solicitat managerul spitalului şi DSP Braşov să avem o analiză a resursei şi pentru spitalul Tractorul, pe care sperăm să-l putem operaţionaliza în 2-3 săptămâni, şi pentru cel de aici, şi cel de la Boli Infecţioase.

Evaluarea noastră este că, în jur de 200 de rezidenţi şi specialişti în boli infecţioase, ATI, urgenţe, radiologie şi epidemiologie, după ce vor primi rezultatele examenelor de la universităţile de Medicină şi Farmacie, (…) vor fi angajaţi la Spitalul Gerota al MAI, de unde vor fi detaşaţi unde va fi nevoie”, a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit bzb.ro.

Toate detaşările presupun spor de 50%, plus diurnă de 2% pe zi, cazare şi masa, potrivit aceleiaşi surse.

Previous Story

Brașov. Primarul Allen Coliban validat de judecători. Când depune jurământul și trece la treabă. Ce ar trebui să facă prima dată în Brașov? 

Next Story

Primarul Allen Coliban: „Atenție! Masca devine obligatorie PESTE TOT (înăuntru și afară) în Brașov. Haideți să respectăm această regulă pentru a salva cât mai multe vieți”