Braşovul nu mai are locuri libere la ATI, Judeţeanul e plin. Medicul Andreea Moldovan: „Noi suntem plini. Intrăm în gardă cu zero locuri. Situaţia este serioasă”

Last Updated on octombrie 20, 2020 După 8 luni de pandemie, Brașovul are doar 28 de locuri de terapie intensivă COVID la Județean. Atât au putu autoritățile care au grijă de brașoveni. Acum, pe repede înainte, s-au mai găsit 20 de locuri pe la Făgăraș, spital care a refuzat în primăvară să primească bolnavi infectați.

Secţia ATI COVID de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este plină, toate cele 28 de paturi fiind ocupate cu pacienţi cu diferite forme de gravitate. „Preocuparea noastră este că creştem capacitatea şi a altor spitale să asigure terapia cu oxigen sub forma avansată”, a precizat dr. Andrea Neculau, șefa DSP, potrivit bzb.ro.

Braşovul nu mai are locuri libere la ATI, Judeţeanul e plin. Medicul Andreea Moldovan: „Noi suntem plini. Intrăm în gardă cu zero locuri. Situaţia este serioasă” 1

În ceea ce priveşte spitalele din judeţul Braşov, reprezentanta DSP a afirmat că „am reuşit să creştem capacitatea de locuri COVID cu încă 20 de locuri la Făgăraş”. Totodată ea a afirmat că „ne preocupă să eficientizăm felul în care lucrează medicii în celelalte secţii COVID deja existente”.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan, a făcut luni un apel la responsabilitate din partea românilor, în contextul în care se înregistrează o creştere a numărului de pacienţi tineri, fără comorbidităţi, infectați cu SARS-CoV-2, care dezvoltă forme grave.

„Este un număr mai mic de cazuri faţă de zilele trecute, pentru că a şi fost duminică şi sunt multe laboratoare care nu testează duminică. Să nu ne culcăm pe o ureche. Clar, sunt mult mai mulţi pacienţi care vin spre camerele de primire şi sunt mult mai multe forme severe, inclusiv la pacienţi tineri, fără comorbidităţi.

Rugămintea şi apelul este la prevenţie, la respectarea regulilor minime de purtare a măştii, evitarea aglomerărilor, păstrarea distanţării sociale şi igiena mâinilor. Nu este greu, depinde încă de noi…Noi suntem plini. Intrăm în gardă cu zero locuri. Situaţia este serioasă.

Cam aşa sunt şi celelalte spitale din ţară. Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să aibă grijă. Nu panică, doar grijă şi responsabilitate, pentru că astea ne rămân”, a declarat medicul, citat de mytex.ro.

Previous Story

Brașovul se apropie de restricții ca la București, rata de incidență este de 2.48. Situația epidemiologică din Brașov este următoarea:

Next Story

Brașov. La Mall-ul AFI se deschide mâine un Burger King și un magazin ALTEX de 1 milion de euro