Brașovul are o rată de transmitere de 1.9! Brașovenii vor primi mesaje RO-ALERT până la scăderea incidenței COVID-19

Last Updated on octombrie 12, 2020 Brașovenii au început de astăzi să primească mesaje RO-ALERT cu avertizări privind infectările cu coronavirus. Un bun mijloc de conștientizare asupra pericolului privind infectările.

Prefectul Brașovului, Cătălin Văsîi, a declarat pentru BizBrașov că în acest moment 19 localități din județul Brașov au o incidență COVID-19 de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori. Potrivit acestuia, municipiul Brașov se apropie de o incidență de 1,9 cazuri la mia de locuitori, jumătate din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 fiind depistate aici, informează BizBrașov.

Brașovul are o rată de transmitere de 1.9! Brașovenii vor primi mesaje RO-ALERT până la scăderea incidenței COVID-19 1

Prefectul a mai spus că începând de azi până la reducerea ratei de transmitere sub 1,5 la mie, locuitorii localităților afectate vor fi „bombardați” zilnic cu mesaje RO-ALERT în care sunt anunțați că rata de transmitere a infecției este una crescută și sunt rugați să respecte măsurile de siguranță propuse de autorități.

Instituția Prefectului Județul Brașov:
„În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, la nivelul județului Brașov.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, jandarmi și polițiști locali au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

În cadrul activităților au fost verificate 130 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, aproximativ 1.750 de persoane și circa 270 de autovehicule, fiind aplicate în total 288 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 13.800 lei.
Dintre acestea, 276 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 12 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Au continuat, de asemenea, și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Vă reamintim că la TELVERDE – 0800 800 165 puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”.

Previous Story

Colegiu din Brașov închis de coronavirus. Lista celor 25 de unități de învățământ închise, cursuri doar online

Next Story

Malina, HOSPICE: „Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Organizare exemplară in relația cu aparținătorii celor din Urgență”