Brașov. Situație gravă la Spitalul Județean: „Acum vine bomba! UPU este copleșit! Prezentările la UPU sunt de 80 – 100-120 pe zi. Cam 30 la sută din ei devin pozitivi, adică la test îi descoperim că sunt pozitivi. Niciun spital din zonă nu ne preia bolnavi Covid pozitiv”

Last Updated on octombrie 15, 2020 Lucrurile s-au complicat enorm la Brașov. Spitalul Județean este în renovare, secțiile au fost împrăștiate prin tot orașul, spitalul mobil a fost construit greu iar acum și-au dat seama că nu au personal. Există Centre de permanență despre care puțini brașoveni știu unde sunt, ce program au și pentru ce să meargă acolo. La Urgențe la Județean merg degeaba. Nu sunt primite decât cazurile grave.

Medicii spun că 30 la sută dintre pacienții care vin la Spitalul Județean cu diverse afecțiuni sunt descoperiți pozitiv la testul Covid-19. Iar pentru acești bolnavi se găsesc tot mai greu locuri în spitalele suport Covid, anunță Stirile Pro tv.

Brașov. Situație gravă la Spitalul Județean: „Acum vine bomba! UPU este copleșit! Prezentările la UPU sunt de 80 - 100-120 pe zi. Cam 30 la sută din ei devin pozitivi, adică la test îi descoperim că sunt pozitivi. Niciun spital din zonă nu ne preia bolnavi Covid pozitiv” 1

Călin Cobelschi, managerul Spitalului Județean Brașov: „Acum vine bomba! UPU este copleșit! Prezentările la UPU sunt de 80 – 100-120 pe zi. Cam 30 la sută din ei devin pozitivi, adică la test îi descoperim că sunt pozitivi. Niciun spital din zonă nu ne preia bolnavi Covid pozitiv. Deci noi trebuie să ne descurcăm singuri la nivel de trei județe.”

Spitalul este într-o situație delicată și din cauză că mulți medici, asistente și infirmiere au intrat în concediu medical după ce, pe secții au apărut nu mai puțin de 12 focare Covid-19. De ce atât de multe?

Andrea Neculau, directorul DSP Brașov: „În rândul personalului medical, cred că este o oboseală care practic antrenează poate o reducere a vigilenței inclusiv în momentul schimbării echipamentului de protecție, momente care poate fi asociate cu contaminarea.”

Unitatea medicală are probleme serioase și în ceea ce privește acoperirea cu personal a unității mobile ATI Covid amenajată în curtea spitalului.

Călin Cobelschi, managerul Spitalului Județean Brașov: „Am făcut angajări de personal, angajări care merg destul de greu. De ce? Angajările se fac rapid, însă formarea unui om durează, iar impactul unora dintre cei nou angajați cu noul loc de muncă a fost atât de puternic, încât majoritatea au plecat. Astfel, din 35 de asistenți angajați am rămas cu 12.”
Spitalul a scos la concurs alte 24 de posturi pentru ATI, dar nu se știe, în cele din urmă, câte vor fi acoperite.

Situația epidemiologică din Brașov, anunțată de Prefectură. :
■ 5588 pacienți au fost declarați vindecați
■ 291 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 22 la ATI

■ 847 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1122 persoane sunt în carantină la domiciliu

■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 237 persoane au decedat.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Fetiță de 10 ani, lovită cu toporul de un bărbat. Fetița este în stare critică la spital

Next Story

Brașov. Greșeală corectată în Senat. Noul Spital nu va mai fi regional