Avocat: „Ce se petrece în realitate la Brașov. Allen Coliban dorește să introducă în mod insidios o barieră normativă printr-un act al Consiliului Local Brașov pentru ca românii să devină “turiști” în Brașov”

Last Updated on octombrie 19, 2020 Un avocat din București este supărat pe Allen Coliban pentru că va fi pus să plătească mai scump parcarea din centrul Brașovului. Avocatul face o mică și regretabilă confuzie în textul său. Taxa mai mare va fi plătită de toată lumea, nu doar de turiștii din sud. Deci nu este vorba de o taxă vamală mascată. Și în alte orașe plătești mai scump în centrul orașului. Vezi Clujul sau Sibiul.

Avocat Ionuț Ciprian Moraru: „Ce se petrece în realitate la Brașov.
Allen Coliban dorește să introducă în mod insidios o barieră normativă printr-un act al Consiliului Local Brașov pentru ca românii să devină “turiști” în Brașov.

Avocat: „Ce se petrece în realitate la Brașov. Allen Coliban dorește să introducă în mod insidios o barieră normativă printr-un act al Consiliului Local Brașov pentru ca românii să devină “turiști” în Brașov” 1

Calea aleasă de acest edil este deja cunoscută în Sibiu și anume introducerea unor plăți maximale pentru serviciile de parcare din oraș și împrejurimi. În spatele acestor taxe de parcare se află interese obscure de a limita circulația persoanelor și bunurilor din zona de Sud a României către orașul Brașov, taxele de parcare cu preț maximal și interdicția de a intra cu autoturismul în Brașov vor avea efectul unei taxe vamale pentru a intra în Brașov și Poiana Brașov.

Cu toate acestea, normele Uniunii Europene în materia libertății circulației persoanelor și a libertății circulației bunurilor interzic orice fel de restricții privind circulația persoanelor, bunurilor și, în mod expres, taxele cu efect echivalent sunt complet interzise în statele membre ale Uniunii Europene.

Allen Coliban dacă încă nu ști legile României și Tratatele de aderare ale României la Uniunea Europeană, îți ofer un indiciu: România este membră a Uniunii Europene.
🇪🇺Temei juridic:

Articolul 3 alineatul (2) din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE); articolul 21 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE); titlurile IV și V din TFUE; articolul 45 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.
Articolele 26 și 28-37 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE)”.

Allen Coliban: „Până să vorbim de taxe trebuie să oferim alternative. Trebuie să ai acele parcări mari (park&ride) la intrarea în oraș dublate de un transport public de calitate. O soluție de tip park&ride am văzut în Amsterdam. Îți lăsai mașina într-o astfel de parcare și aveai în prețul respectiv, care era foarte normal pentru parcare, posibilitatea de a folosi transportul public.

Toată această politică trebuie dublată de o tarifare a parcărilor. Este normal ca în Centru, pentru turistul ocazional, să existe un tarif mai mare, altfel nu-i vei convinge pe turiști să folosească park&ride și mijloacele de transport în comun.

Pe lângă acestea trebuie spații pietonale mai ample, piste pentru biciclete, benzi destinate autobuzelor”

Previous Story

Pacea de la Brașov. Sebastian Rusu (PNL) îi mulțumește lui Allen Coliban că va fi viceprimar. „Vreau să fac și să facem împreună lucruri bune pentru Brașov și pentru brașoveni!”

Next Story

Brașov. 139 de cazuri noi de infectări. 2466 de cazuri la nivel național