O grădiniță din Brașov și două școli din Ghimbav deschid în scenariul roșu

Last Updated on septembrie 10, 2020 Autoritățile brașovene au decis formula prin care se vor redeschide unitățile de învățământ.

Astfel, anul școlar în cele 390 de unități școlare și preșcolare din județul Brașov va începe în următoarele scenarii:
225 unități de învățământ în scenariul verde

O grădiniță din Brașov și două școli din Ghimbav deschid în scenariul roșu 1

162 unități de învățământ în scenariul galben
3 unități de învățământ în scenariul roșu. Dintre acestea, două unități școlare sunt în orașul Ghimbav (unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3,27/1.000 de persoane).

Cel de-al treilea caz este al unei grădinițe din municipiul Brașov, însă aici motivul pentru care, deocamdată, rămâne închisă nu este pandemia de COVID-19, ci prăbușirea acoperișului unei clădiri din proximitate, anunță bizbrasov.ro.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau: „Tocmai pentru a crește viteza de reacție la dinamica situației și eficiența anchetelor epidemiologice, dacă și unde va fi cazul, am operaționalizat un sistem de comunicare între DSP Brașov și unitățile de învățământ din județ. De asemenea, inspecția sanitară a DSP va începe controalele în școli, pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție”.

Previous Story

Biciclistă în stare gravă, după ce a fost acroșată de TIR, la Făgăraş!

Next Story

Brașov. Radu Hossu: „Orice vot pentru altcineva decât Allen Coliban este un vot pentru George Scripcaru. Explic simplu”: