Lucian Mindruta: „Allen Coliban are sanse la Brasov”. Ultimele calcule înainte de alegeri. Cum pot pierde Scripcaru și Veștea în fața celor de la USR

Last Updated on septembrie 23, 2020 Alegerile de la Brașov se pot transforma într-un dezastru pentru PNL și o victorie surpinzătoare la toate nivelele, Primărie, Consiliul Județean, Consiliul Local, Consiliul Județean.

Allen Coliban, Tudor Benga și Alianța USR-Plus pot profita de degringolada instaurată la nivelul PNL și de pandemie.
Situația în PNL Brașov este critică. Scripcaru nu-l vrea șef pe Veștea, Veștea nu-l vrea pe Scripcaru. Primarul nu are interes să tragă PNL, așa l-ar ajuta pe Veștea și i-ar strica aranjamentele din Consiliul Local. Cu un PNL slab în Consiliul local (25 %) și USR sub 50%, Scripcaru își face majoritate cu prietenii din PSD. Așa cum a făcut 16 ani.

Lucian Mindruta: „Allen Coliban are sanse la Brasov”. Ultimele calcule înainte de alegeri. Cum pot pierde Scripcaru și Veștea în fața celor de la USR 1

La nivelul județului, fără pandemie, Adrian Veștea are mari probleme. Influența lui Scripcaru s-a văzut la Făgăraș unde a apărut un candidat independent care taie din voturile PNL. Veștea pe municipiu va pierd la scor în fața USR. Nu are notorietate astfel că votul va fi politic. PNL 25%, USR 40%. Veștea trage speranțe că va recupera pe județ. Dar județul este împărțit în urban și rural. Pe urban (Codlea, Zărnești, Făgăraș) PSD, PNL și USR își împart electoratul aproape egal.

Singurul loc unde Veștea poate recupera voturile este ruralul. Acolo PNL stă bine, secondat de PSD și USR la mare, mare distanță. Însă pe rural Veștea are două mari probleme. Dar mari. Influența lui Scripcaru care va face ca Mariana Câju să scoată voturi în localitățile care nu sunt din Făgăraș.

A doua, și cea mai mare problemă, absenteismul cauzat de pandemie. Locuitorii din comune sunt în vârstă, bolnavi, care nu vor risca să meargă la vot pentru a se îmbolnăvi. Avem exemplul Franței. În luna martie, în pandemie, au organizat alegeri, absenteismul a fost mare, doar 30% dintre alegători s-au prezentat la vot. Surpriza a venit în marile orașe unde ecologiștii au câștigat surprinzător. Aceștia au fost susținuți de tineri care nu s-au speriat de pandemie. Așa va fi și în orașele Brașovului. Ce-i în vârstă vor sta acasă, tinerii vor ieși la vot și Allen Coliban va câștiga surpinzător în fața lui George Scripcaru. Cel puțin are șanse, după cum spune Lucian Mândruță.

Cei din PNL care își mai fac iluzii că vor lua un scor bun la alegeri în municipiu trebuie să se gândească la următorul lucru: PNL, la nivel central, a cedat marile orașe, s-a concentrat ca mesaje pe rural și orașele mici. Nu degeaba Ludovic Orban a cedat în negocierea pentru București în fața USR-ului. Știe că nu poate câștiga în fața USR. Dar știe că poate câștiga ruralul în fața PSD, i s-a făcut loc.

Marile orașe vor fi câștigate de USR, ruralul de PNL, PSD va pierde istoric. La Brașov, Tudor Benga va fi președinte de Consiliu Județean, probabil este norocos din naștere, la Allen Coliban se joacă. În schimb la Consiliul Local și Consiliul Județean USR va avea scoruri mari, mari de tot.

PS: Adrian Veștea nu citește mersul vremurilor. Când ambasadorul României în Germania vine la primarul Scripcaru și îi spune că Aeroportul Brașov ar trebui să se ocupe de Cargo iar Sibiul de turiști, Adrian Veștea trebuia să intre imediat în negocieri cu oamenii lui Klaus Iohannis, de la Sibiu. Brașovul nu are forța să se lupte cu Sibiul și Bucureștiul dar poate negocia lucruri bune.

Însă Veștea vrea să facă totul singur dar va asista de pe margine cum alții vor inaugura Aeroportul. Scripcaru, care cunoaște jocul, a zis că el poate fi omul de negociere. Iar Orban l-a crezut, și îi acordă 80 de milioane de euro pentru o Sală Polivalentă construită în mlaștină. Sala trebuia să coste doar 20 de milioane de euro dar cine se mai uită la 60 de milioane de euro când peste țară vor veni miliarde de euro? Scripcaru a înțeles jocul, s-a întâlnit cu ambasadorul, a transmis mesajele dar nu-l mai ajută voturile. Este prea târziu pentru el să intre în jocul mare, a așteptat prea mult.

Tudor Benga, Allen Coliban și USR trebuie să fie adepții negocierilor cu București și Sibiu, nu au forța să se bată și nu merită să mai stăm alți 16 ani se ne uităm la alții cum zboară cu avionul.

Lucian Mindruta: „Profetii: Dominic Samuel Fritz ia Timisoara. Allen Coliban are sanse la Brasov. La Bucuresti nu simt nimic. E prea multa liniste, vorba lui Vlad Voiculescu”.

Allen Coliban: „Fără două tururi la alegeri, Adrian Năstase sau Victor Ponta ar fi ajuns președinții României, iar eu probabil aș fi trăit acum, ca mulți dintre voi, în altă țară.

Pe asta mizează George Scripcaru ca să câștige un al cincilea mandat.

Deși numărul lui de votanți e din ce în ce mai mic, candidatul PNL pierzând 20.000 de voturi în 8 ani, Scripcaru a continuat să câștige primăria atâta timp cât nu a existat o alternativă curată și onestă pentru Brașov.

Acum există. Sunt eu, Allen Coliban, candidatul alianței USRPLUS, singurul candidat care-l poate învinge pe Scripcaru.
Dar pentru asta am nevoie să ții minte că nu avem 2 două tururi și că orice vot dat celorlalți candidați sunt voturi date practic, lui Scripcaru. De ce? Pentru că voturile “anti”-Scripcaru se vor împărți între mai mulți candidați.

Matematica e simplă: dacă suntem împreună cei care-l vrem schimbat pe actualul primar, atunci acesta va pierde cu siguranță! Indiferent de simpatiile de partid, merităm să oferim Brașovului schimbarea de care are nevoie. Cele 4 mandate și 16 ani de dirijat orașul sunt deja prea mult.

Pe 27 Septembrie, gândește ca și cum ai fi în turul 2, votează pentru cel care poate aduce victoria din care Câștigăm noi toți.
Alege Allen Coliban.
Primarul tău”.

Previous Story

Nou record de cazuri Covid la Brașov și la nivel național!

Next Story

Brașov. Alți elevi infectați cu coronavirus, alte clase închise