Foto/Video Brașov. Aleea de sub Tâmpa transformată superb în loc de promenadă

Last Updated on septembrie 24, 2020 Primăria Brașov a finalizat prima etapă de transformare a Aleii de Sub Tâmpa într-un loc de promenadă. În zonă a fost interzis traficul auto și a fost desființată parcarea.

Anul trecut s-au executat lucrările de reabilitare și modernizare a tuturor terenurilor de sport, iar anul acesta a fost reabilitat iluminatul public, au fost refăcute aleile, au apărut noi atracții de agrement și a fost reconfigurată aleea principală.

Foto/Video Brașov. Aleea de sub Tâmpa transformată superb în loc de promenadă 1 Foto/Video Brașov. Aleea de sub Tâmpa transformată superb în loc de promenadă 2

„Amenajarea de sub Tâmpa face parte dintr-un proiect mai vast, prin care această zonă va fi redată pietonilor. Lucrările au început prin refacerea bazelor sportive, a terenurilor de tenis și de baschet, iar din acest an s-a întrerupt complet circulația pe Aleea de Sub Tâmpa.

Pe fosta stradă, pentru a sublinia odată în plus că aparține pietonilor, au fost executate o serie de amenajări, de la montarea de aparate de fitness și de work-out, până la zone de odihnă sau jocuri pe asfalt. Totodată, s-au executat și o serie de marcaje, care să spargă din monotonia și liniaritatea zonei.

Foto/Video Brașov. Aleea de sub Tâmpa transformată superb în loc de promenadă 3

Aceasta este doar o etapă dintr-un proiect mai amplu, care va cuprinde refuncționalizarea tuturor bastioanelor, inclusiv corelarea cu fosta sinagogă ortodoxă de pe strada Castelului, care va fi repusă în circuitul turistic.

Astfel, prin realizarea acestor proiecte, va deveni o zonă mai mult decât de promenadă, va fi o zonă pentru activități exclusiv pietonale pentru brașoveni“, a declarat Lucian Păltănea, urbanistul care a coordonat lucrările de Sub Tâmpa.

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Grădiniță închisă după ce 3 educatoare s-au infectat

Next Story

Brașov. Marian Godina: „Mai e careva care locuiește în Schei și a avut probleme după ce a consumat apă de la robinet zilele astea?”