(Foto) De asta USR va spulbera PNL și PSD la Brașov. Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți. Mergem spre victorie!”

Last Updated on septembrie 20, 2020 O simplă plimbare cu bicicleta a arătat sâmbătă gradul de simpatie de care se bucură USR la Brașov. La aceste alegeri, tinerii votează USR iar cei în vâstă stau acasă, pentru a se proteja de COVID. E timpul ca cei tineri să fie lăsați să-și aleagă viitorul.

Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți.
Mergem spre victorie!

(Foto) De asta USR va spulbera PNL și PSD la Brașov. Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți. Mergem spre victorie!” 1

27 Septembrie ziua în care începe primăria viitorului.
#colibanPrimar
#omulBrasovenilor”

Nelu Corbu: „La plimbare cu Allen Coliban, viitorul primar al Brasovului!”
(Foto) De asta USR va spulbera PNL și PSD la Brașov. Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți. Mergem spre victorie!” 2

(Foto) De asta USR va spulbera PNL și PSD la Brașov. Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți. Mergem spre victorie!” 3

Nico C. Cîrjan: „Super mulți bicicliști azi la Marșul bicicliștilor care vor să ducă Brașovul la nivelul următor. A fost wow, m-am umplut de energie pentru ultimele 7 zile de campanie!Mergem la victorie!”

(Foto) De asta USR va spulbera PNL și PSD la Brașov. Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți. Mergem spre victorie!” 4

Maxmilian Radu Munteanu: „Tocmai ce-am sosit de la marșul bicicliștilor organizat de USR, despre care postasem azi dimineață și sunt sincer foarte surprins de cât de civilizat a decurs totul, atât din partea bicicliștilor, cât și a șoferilor.

Cred că am auzit un singur claxon nervos pe tot parcursul marșului.
Fiind acolo și știind una-alta despre marșuri de genul ăsta, i-am ajutat pe oameni un pic cu flow-ul, în special cu opritul mașinilor în giratorii, ceea ce am făcut ani de zile la Masa Critică. Cum spuneam, șoferii au reacționat civilizat și au fost răbdători. Și-au dat și ei seama că nu e un capăt de țară să treacă un șir de câteva sute de bicicliști, preț de câteva minute.

Totuși, pe final, am avut niște surprize via RATBV SA Brașov. Eram înainte de stația de la liceul de muzică și am observat un 1 articulat care voia să intre și am oprit și i-am făcut loc. Șoferul, gentleman, a mulțumit. Când ne-am pus în mișcare, un 36 nervos, voia să intre peste tot grupul de bicicliști. Mi-am pus bicicleta de-a curmezișul;”Sorry chief, mai aștepți un pic!”.
(Foto) De asta USR va spulbera PNL și PSD la Brașov. Allen Coliban: „Sunteți extraordinari! Nu mă așteptam să veniți atât de mulți. Mergem spre victorie!” 5

Șoferul a început să-mi bată obrazul și un nene lângă el, în cabina de șofer, filma toată treaba în sens de ”o să vezi tu”, o chestie care arăta dubios de premeditat. Șirul de bicicliști a trecut, șoferul de autobuz sigur n-a murit de la așteptare, dar a avut grijă să accelereze la blană, când grupul făcea stânga pe la primărie. Doi oameni angajați la aceeași regie publică de stat, două caractere foarte diferite.

Scriu chestiile ăstea, printre altele, fiindcă n-ar trebui să mire pe nimeni dacă azi-mâine-poimâine o să apară un clip cu mine cum ”blochez traficul, în dispreț față de bieții călători RAT Brașov, care au trebuit să stea 2 minute în plus în autobuz și față de șoferul care pierdea la bursă de la așteptat tot 2 minute”. Chestii de viață și de moarte, se-nțelege!

Ca să fie foarte CLAR, eu asta am făcut de fiecare dată când am fost într-un marș de-al bicicliștilor: am fost ferm. Și asta nu se va schimba prea curând. Fiindcă emanciparea pe bune a unei categorii de oameni nu se face cu ”vai, mă scuzați, nu-mi dați voie și mie, n-aș vrea să vă deranjez…”.

Nu man, e așa: ”Suntem din ce în ce mai mulți, suntem AICI și vei avea răbdare cu noi, așa cum avem și noi cu tine. Nenegociabil, mulțumesc!”. Că n-a murit nici un șofer dacă a așteptat să treacă un șir de bicicliști, în mașină, cu aerul condiționat și radioul pornit. Bicicliștii și pietonii fac asta zi de zi pentru șoferi, în special în orașul ăsta, e timpul să se mai și întoarcă lucrurile. Și se vor întoarce.

Dacă cineva are vreun dubiu despre ce spun eu aici, să studieze un pic dinamica grupurilor de oameni în trafic și să citeasc una-alta despre Critical Mass:
https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass_(cycling)
Bicicliștii vor fi din ce în ce mai mulți în trafic, chit că vă place, chit că nu. Obișnuiți-vă cu ei, aveți răbdare, fiți civilizați. Aici e cheia, dacă vrem să ne înțelegem. Și o să ne înțelegem, n-avea frică! 😃
Over and out!

Previous Story

„Femeile puternice susțin Allen Coliban Primar al Brașovului”

Next Story

Accident. Trei persoane rănite grav între Brașov si Târgu Secuiesc