Foto Brașov. George Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor. Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș”

Last Updated on septembrie 15, 2020 Primăria a deschis spre vizitare catacombele Brașovului dar se pare că a făcut-o în grabă, la modul sărăcăcios.

George Alexandru Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor.

Foto Brașov. George Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor. Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș” 1 Foto Brașov. George Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor. Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș” 2

Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș. 😉 Broșurile sunt scrise de cineva care a redat din memorie, cu greșeli gramaticale, ce a auzit despre galerii, nu adevărul istoric despre ele.

Nu știu ce ai putea cerceta arheologic, dar culturi materiale ale homo sapiens sapiens există. Vedem picturi rupestre, cu grafie latină sau figuri geometrice, cel mai probabil de secol XXI, și fragmente de obiecte de consum, cum ar fi cioburile de sticle de bere.

Foto Brașov. George Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor. Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș” 3 Foto Brașov. George Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor. Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș” 4 Foto Brașov. George Costan: „No, fost-am la galeriile pe care toată lumea le numește creștinește catacombe. De fapt, dincolo de legenda că ar fi medievale, nu se promovează istoria lor. Și nici faptul că mai sunt și în alte locuri din oraș” 5

Ceva mai vechi, nu sunt șanse mari de a fi rămas, dată fiind umiditatea foarte ridicată. Dar e loc de o amenajare mai bună”.

Daniel Nazare, istoric, citat de Observator News: Foarte aproape de noi este bastionul curelarilor și trebuie să știm că acest bastion era cel mai înalt dintre ele pentru că acolo veneau cei mai mulți vrășmași. Acolo era partea dinspre oraș ce putea să fie cel mai ușor atacată.

Previous Story

(Foto) Ioana: „Brașovul are o nouă piață în Centrul Istoric. Numele este Brassaï, la propunerea Asociației Amural. Este un câștig pentru Brașov”

Next Story

(Foto) Camionul „Frumoasa Americană” cu care Brașovul impresionase SUA. Florin Filipescu: „A fost sa fie dar sa sfarsit chiar in 1989 ! Povestea ei: Camioneta de 1,5 tone adaptata si echipata ca pentru piata americana”