Focar și în Poiana Brașov!  19 sportivi infectați cu coronavirus

Last Updated on septembrie 24, 2020 Un focar de coronavirus a fost depistat în Poiana Brașov, la lotul național de Judo. 19 sportivi au fost infectați cu coronavirus.

“În această seară au sosit testele făcute la Braşov de băieţi şi la Cluj de fete. Din loturile masculine, cei 16 depistaţi pozitiv iniţial au fost reconfirmaţi, în plus alţi trei sportivi au rezultate pozitive.

Focar și în Poiana Brașov!  19 sportivi infectați cu coronavirus 1

Iar la fetele din Cluj, în afara cazului Elenei Stere, au mai fost depistate pozitiv alte două sportive din lotul de cadete. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. În total sunt 19 băieţi şi 3 fete”, a declarat pentru AGERPRES directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo, Eduard Zgorcea.

Iniţial, în urma primelor teste efectuate, fuseseră depistaţi pozitiv la coronavirus 16 băieţi şi o fată.

Oficialul FRJ a precizat că sportivii din lotul masculin se află la spitalul CFR din Braşov, în momentul depistării lor aflându-se în cantonament centralizat în Poiana Braşov: “Băieţii sunt la spitalul CFR din Braşov, vor sta 48 de ore, să vadă cum se simt şi în funcţie de asta se va lua o decizie. Dar toţi se simt bine, nu au complicaţii, şi la băieţi şi la fete”.

În urma testărilor efectuate au fost depistaţi pozitiv şi 3 membri ai staff-ului tehnic, printre care şi secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Gheorghe Savu.

„E o situație surprinzătoare. M-au informat și pe mine cei din Poiană despre ce s-a întâmplat. N-am avut nicio problemă din luna mai și până acum, de când sportivii au stat cantonați. E clar că e o problemă legată de Poiana Brașov, pentru că fetele s-au testat de două ori la Cluj și au ieșit negative, cu o excepție.

Am refăcut acum toate testele, pentru că au mai fost cazuri fals pozitive. Așteptăm rezultatele chiar în cursul zilei de miercuri. Eu personal am făcut testul COVID-19 și a ieșit negativ”, a punctat președintele FRJ, Cozmin Gușă pentru Gazeta Sporturilor.

Previous Story

Brașov. Alți elevi infectați cu coronavirus, alte clase închise

Next Story

Brașov. Focare de coronavirus la Mârzescu, la Spitalul Astra şi la Zărneşti. 12 – 13 focare active în judeţ