Brașov. Speriați de COVID, 8 profesori au cerut pensionarea anticipată. Alţi 7 pensionați nu au mai cerut prelungirea orelor după pensionare

Last Updated on septembrie 14, 2020 8 profesori din Brașov au cerut pensionarea anticipată din cauza epidemiei de COVID-19. Alți 7 pensionați nu au mai cerut prelungirea orelor.

„La Braşov nu este un fenomen. Ceea ce pot spune, la acest moment, este că avem, din mai până acum, doar 15 cereri de pensionare anticipată sau care au solicitat prelungirea şi au renunţat, numărul acesta de 15 fiind chiar mai mic decât cel pe care l-am avut în anul precedent, când au fost 21”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, citat de bzb.ro.

Brașov. Speriați de COVID, 8 profesori au cerut pensionarea anticipată. Alţi 7 pensionați nu au mai cerut prelungirea orelor după pensionare 1

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că la Braşov şcoala va începe cu toate orele acoperite, chiar şi pe acele fracţii de normă rămase încă neacoperite şi după ultima şedinţă publică de repartizare a posturilor dinaintea deschiderii noului an şcolar.

„La momentul acesta avem 12 astfel de solicitări de modificări de plan de şcolarizare şi adăugare de clase, care vin la pachet cu aproximativ 20 de norme. Aceste posturi vor fi scoase la concurs în perioada următoare, de unităţile şcolare. Unele au fost aprobate încă de marţi şi pe acestea au fost repartizate cadre didactice ale căror dosare se află în evidenţa Inspectoratului Şcolar şi care, în şedinele publice, nu au reuşit să ocupe un post didactic”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov.

Previous Story

Brașov. 800 de studenţi nu vor mai primi loc în cămin. Anunțul rectorului  Abrudan

Next Story

(Foto) Aeroportul Brașov. Noi imagini cu stadiul lucrărilor de la Terminal. A fost montat acoperișul