Brașov. 800 de studenţi nu vor mai primi loc în cămin. Anunțul rectorului  Abrudan

Last Updated on septembrie 14, 2020 Universitatea Transilvania din Brașov anunță că la început de an universitar cursurile se vor desfășura în sistem hibrid. Studenții vor trebui să fie prezenți la laboratoare, marea problemă fiind pentru cei care nu mai prind loc în cămin.

„Însă, hibridul universitar e uşor diferit de hibridul preuniversitar. „Înseamnă cursuri on-line, iar activităţile de laborator, lucrări practice şi proiect, acestea se vor desfăşura faţă în faţă. În cazul seminariilor, majoritatea se vor desfăşura faţă în faţă.

Brașov. 800 de studenţi nu vor mai primi loc în cămin. Anunțul rectorului  Abrudan 1

Situaţia epidemiologică din Braşov ne obliga să adoptăm unul din 2 scenarii: scenariul 2 – acesta pe care l-am adoptat, sau scenariul 3 – 100 % online. Noi am încercat să realizăm un echilibru, între asigurarea calităţii procesului educaţional şi asigurarea măsurilor de siguranţă sanitară”, a explicat rectorul Universităţii Transilvania, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Practic, toate facultăţile inginereşti şi Medicina vor avea toate laboratoarele faţă în faţă. În cazul facultăţilor din sfera socio-umană, precum Litere, Drept, Sociologie sau Pishologie, unde sunt seminarii, vor fi făcute minim 80% faţă în faţă. 20% pot fi făcute şi on-line.

Obligată de situația creată de pandemie, conducerea Universității a decis să taie 800 de locuri în cămine.

În căminele în care avem camere de 4 locuri, vor fi 3 studenţi cazaţi. Deci va fi o reducere de la circa 4.200 de locuri, la circa 3.400 de locuri în căminele Unversităţii Transilvania.

Regulile de a alocare a locurilor vor fi aceleaşi, în funcţie de rezultatele de la învăţătură. Avem şi categoria studenţilor din zone, să spun mai sensibile, vorbim de centrele de plasament, copii orfani, pentru aceştia, ca şi în anii trecuţi, cazarea va fi asigurată de Universitate”, a explicat rectorul Ioan Vasile Abrudan.

Previous Story

Brașov. Linia 36 își va extinde traseul

Next Story

Brașov. Speriați de COVID, 8 profesori au cerut pensionarea anticipată. Alţi 7 pensionați nu au mai cerut prelungirea orelor după pensionare