Brașov. Greșesc bicicliștii din imagine? Tavi: „Până la urmă cum este corect? Acești bicicliști încercau să-mi explice că ei sunt miezul din covrig și că au tot dreptul să circule așa”

Last Updated on septembrie 24, 2020 Bicicliștii din imagine au făcut scandal că ei au voie să circule așa pe trecerea de pietoni. Este corect potrivit codului rutier?

Pe grupul de Facebook Info Trafic Brașov, Tavi Stefanescu a scris: „Până la urmă cum este corect? Acești bicicliști încercau să-mi explice că ei sunt miezul din covrig și că au tot dreptul să circule așa.
Eu parcă citisem că nu este permis, însă dumnealor știau mai bine.
Brașov. Greșesc bicicliștii din imagine? Tavi: „Până la urmă cum este corect? Acești bicicliști încercau să-mi explice că ei sunt miezul din covrig și că au tot dreptul să circule așa” 1

B. REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 aprobat prin HG 1391 / 2006
Art. 135 Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:

g)cand efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare;
Orice discuție în afara limitelor impuse de legislație este sterilă și fără valoare. Adică… restul e Can-Can, cum zice poetul”

Laurentiu R.: „Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete a căror vârstă este sub 16 ani, altfel doar se recomandă.
Se interzice conducătorilor de biciclete să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Marcajul transversal ce constă în linii discontinue paralele, aplicate perpendicular sau oblic faţă de axul drumului, indică locul destinat traversarii părţii carosabile de către bicicliști.

Se interzice conducătorilor de biciclete să circule în paralel, cu excepţia situaţiilor când participa la competitii sportive organizate.
conform OUG 195/2002, actualizata 2020”

Andrei B.: Vai de capul lor, e plin orașul de o….i de genul. Bineînțeles că tot șoferii sunt de vina ei respecta regulile și ajută mediul.

Previous Story

Brașov. Focare de coronavirus la Mârzescu, la Spitalul Astra şi la Zărneşti. 12 – 13 focare active în judeţ

Next Story

Brașov. Votezi duminică?  Mihai Codruț Nanu: „- Mihai, decât să mai aștept încă patru ani cu Scripcaru care știu că sigur nu va face decât ce am văzut până acum, mai bine plec afară și am din prima zi parcuri mari, tramvai cum vrei tu la Brașov și am un viitor cert pentru fetița mea”