Brașov. Doi polițiști de la Rutieră au recunoscut că au luat MITĂ. Ce pedeapsă vor primi

Last Updated on septembrie 9, 2020 Doi poliţişti braşoveni de la Rutieră au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii. Ei au recunoscut că au primit mită 500 de lei de la un şofer care a fost prins băut la volan. Vor primi 3 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), ca urmare a activităţilor realizate de către lucrători de poliţie judiciară din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus, la data de 27 august, sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate cu doi inculpaţi, la data săvârşirii faptei aceştia fiind agenţi de poliţie rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, anunță stiripesurse.ro.

Brașov. Doi polițiști de la Rutieră au recunoscut că au luat MITĂ. Ce pedeapsă vor primi 1

“În sarcina primului dintre cei doi inculpaţi s-a reţinut faptul că, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, fiind în serviciul de patrulare pe raza municipiului Braşov, nu a dispus măsurile legale faţă de un conducător auto, despre care exista suspiciunea că ar fi consumat băuturi alcoolice, reţinându-i însă şoferului actele personale şi ale autoturismului. Ulterior, conducătorul auto a apelat la cel de-al doilea inculpat, căruia, în schimbul intervenţiei sale pe lângă poliţistul constatator, i-a remis suma de 500 de lei, din care acesta din urmă a păstrat pentru sine 300 de lei şi a remis 200 de lei primului inculpat, cel care anterior îl oprise în trafic pe şofer”, precizează sursa citată.

Prin efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru fiecare, cu suspendarea sub supraveghere a executării, iar pentru întreaga sumă de 500 de lei s-a instituit sechestru asigurător, a precizat DGA.

Dosarul de urmărire penală are la bază o sesizare din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Dosarul de urmărire penală şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Braşov, a mai precizat sursa citată.

Previous Story

A început proedura de licitație pentru Ocolitoarea Făgărașului. Gheorghe Sucaciu: „În luna martie, am reușit să o preluăm de la CNAIR, pentru a o moderniza”

Next Story

Brașov. Începe TAMTAM Festival. Intrare gratuită