Bărbat atacat de urs. Sindicatul Europol: „Polițiștii de la IPJ Brașov salvează viața unui bărbat grav rănit. . Fără a sta mult pe gânduri, aceștia au acordat numaidecât primul ajutor bărbatului și au solicitat imediat o ambulanță prin apel la 112 ”

Last Updated on septembrie 8, 2020 Polițiști de la IPJ Brașov au salvat viața unui bărbat mușcat de urs. Acesta a fost observat la marginea unui șan pe DN10, între Prejmer și Teliu. Polițiștii i-au acordat primul ajutor iar victima a fost trimisă cu elicopterul la Targu Mureș.

Sindicatul Europol: „Polițiștii de la IPJ Brașov salvează viața unui bărbat grav rănit.

Bărbat atacat de urs. Sindicatul Europol: „Polițiștii de la IPJ Brașov salvează viața unui bărbat grav rănit. . Fără a sta mult pe gânduri, aceștia au acordat numaidecât primul ajutor bărbatului și au solicitat imediat o ambulanță prin apel la 112 ” 1

Luni, colegii noștri din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Brașov, au observat între localitățile Teliu și Prejmer din județul Brașov, un bărbat grav rănit într-un șanț. Fără a sta mult pe gânduri, aceștia au acordat numaidecât primul ajutor bărbatului și au solicitat imediat o ambulanță prin apel la 112 .

Până la sosirea echipajului SMURD, colegii noștri au continuat acordarea primului ajutor victimei, folosindu-se de trusa medicală existentă în dotarea autospecialei, procedând la bandajarea rănilor persoanei rănite.

Bărbatul fusese atacat de un urs în timp ce se afla pe un teren ce îi aparține, aflat în proximitatea DN10. Acesta a fost preluat de către un elicopter SMURD și a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență din Târgu Mureș pentru investigații de specialitate.

Este o dovadă clară importanța cunoașterii principalelor măsuri de acordare a primului ajutor de către toți polițiștii, ținând cont de situațiile pe care aceștia le întâlnesc în activitate, în condițiile în Ministerul Afacerilor Interne nu a fost interesat niciodată să organizeze astfel de cursuri.

Astfel, în data de 19.09.2020 liderii noștri din cadrul Poliției Capitalei în colaborare cu Crucea Roșie București, organizează cursuri gratuite de prim ajutor pentru membrii noștri de sindicat tocmai pentru ca polițiștii să știe cum să acționeze în astfel de situații.

Până una alta, îi felicităm pe colegii noștri care au contribuit la salvarea vieții bărbatului rănit și ne punem speranța că tot mai mulți colegi vor participa la lecții de prim ajutor”.

Previous Story

Foto Brașov. Mihai Codruț Nanu: „Bufetul Pietrele lui Solomon astăzi. Istoria Brașovului plânge și rămâne pe zi ce trece mai săracă”

Next Story

Brașov. Alte 5 decese în ultimele 3 cauzate de coronavirus. 80 de pacienți vindecați. Situația Epidemiologică din Brașov se prezintă astfel: