3 ani de la scandalul Gorița. Allen Coliban: „Ana a pozat copacii marcați pentru tăiere, i-a pus pe Facebook și așa am aflat că un drum forestier de 11 km urmează să fie construit în pădurea de lângă Brașov, că peste 8000 de arbori sunt marcați pentru tăiere și că potecile pe care ne-am plimbat o viață și pe care mulți dintre noi își plimbă copiii sau nepoții, vor dispărea”

Last Updated on septembrie 21, 2020 PNL Brașov și George Scripcaru erau pregătiți să taie mii de copaci de lângă Tâmpa, pe drumul forestier Gorița. Au fost opriți în ultima clipă de cei de la USR. Au trecut deja 3 ani.

Allen Coliban: „Azi se împlinește un an de când Ana Moca-Grama a pornit o mini-revoluție la Brașov care a dus la oprirea proiectului drumului forestier Gorița și la înfrângerea primarului Scripcaru și a mafiei care îl susține.

3 ani de la scandalul Gorița. Allen Coliban: „Ana a pozat copacii marcați pentru tăiere, i-a pus pe Facebook și așa am aflat că un drum forestier de 11 km urmează să fie construit în pădurea de lângă Brașov, că peste 8000 de arbori sunt marcați pentru tăiere și că potecile pe care ne-am plimbat o viață și pe care mulți dintre noi își plimbă copiii sau nepoții, vor dispărea” 1

Ana a pozat copaci marcați pentru tăiere, i-a pus pe facebook și așa am aflat că un drum forestier de 11 km urmează să fie construit în pădurea de lângă Brașov, că peste 8000 de arbori sunt marcați pentru tăiere și că potecile pe care ne-am plimbat o viață și pe care mulți dintre noi își plimbă copiii sau nepoții, vor dispărea.
• Autoritățile nu numai că nu au consultat cetățeanul, dar au refuzat organizarea unei dezbateri publice în sala mare a consiliului local.
• Așa că noi, USR, am făcut ceea ce primarul Scripcaru ar fi trebuit să facă dacă ar fi fost primarul cetățenilor nu al grupurilor de interese.

Am adunat specialiști silvici și avocați cu care am analizat sute de pagini de documentații tehnice și am descoperit că drumul forestier Gorița nu ar fi fost rentabil, ar fi trecut prin zone de pădure-parc în care nu sunt permise intervenții de asemenea amploare asupra cadrului natural și trebuie oprit.
• Strâns unit în jurul lui Scripcaru, Consiliul Local a respins plângerea administrativă prin care USR cerea anularea Hotărârilor de Consiliu Local prin care s-a aprobat investiția aferentă construirii drumului forestier Goriţa.
• Nevoiți să mergem în instanță, am câștigat suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local, tribunalul Brașov constatând existenţa unor indicii vădite de nelegalitate. La recursul făcut de Primăria Braşov, Consiliul Local și Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, în 14 mai 2020 Curtea de Apel Brașov a menținut soluția Tribunalului, ca proiectul “Drumul Forestier Gorița” să fie suspendat.

Totul a plecat de la Ana Moca-Grama care a semnalat un abuz, care a spus că nu Merge și așa.

Alături de ea într-un fantastic exercițiu de solidaritate s-au ridicat împotriva proiectului unei administrații corupte 14.000 de brașoveni.

• Gorița este o victorie care arată că suntem puternici când suntem uniți. Și că atunci când ne ridicăm împotriva abuzului, câștigăm noi toți.

Pe 27 Septembrie e momentul să arătăm din nou că ne unim pentru Brașov!”

Culoarul de defrișare propus de PNL și George Scripcaru – în suprafață de 15 hectare – avea o lățime medie de 13 metri, și ajungea până la 23 de metri în zonele unde sunt proiectate serpentine (lățimea finală a drumului forestier va măsura 3,5 m).

3 ani de la scandalul Gorița. Allen Coliban: „Ana a pozat copacii marcați pentru tăiere, i-a pus pe Facebook și așa am aflat că un drum forestier de 11 km urmează să fie construit în pădurea de lângă Brașov, că peste 8000 de arbori sunt marcați pentru tăiere și că potecile pe care ne-am plimbat o viață și pe care mulți dintre noi își plimbă copiii sau nepoții, vor dispărea” 2 3 ani de la scandalul Gorița. Allen Coliban: „Ana a pozat copacii marcați pentru tăiere, i-a pus pe Facebook și așa am aflat că un drum forestier de 11 km urmează să fie construit în pădurea de lângă Brașov, că peste 8000 de arbori sunt marcați pentru tăiere și că potecile pe care ne-am plimbat o viață și pe care mulți dintre noi își plimbă copiii sau nepoții, vor dispărea” 3

 

Previous Story

Premierul Orban: „Am văzut cu ochii mei cum a fost distrus Tractorul Braşov…o directorime care a jefuit Tractorul Braşov şi până la urmă astăzi nu mai există Tractorul Braşov, astăzi există mall-uri”

Next Story

Brașov. După începerea școlii Primăria anunță că a stabilit necesarul de tablete pentru elevi