Video Brașov. Viscri invadat de mașini. „Ministerul Culturii, Consiliul Județean Brașov, dl Adrian Ioan Veştea, dl ministru Bogdan Gheorghiu, cineva, ne auziti si pe noi? Protejam unul dintre putinele situri UNESCO pe care le avem? Sau macar pe oamenii care locuiesc in sat?”

Last Updated on august 2, 2020 Brașovul are un „sat UNESCO” care în fiecare vară este invadat de mașini. Localnicii cer ajutorul degeaba celor de la ministerul Culturii și Consiliul Județean.

Viscri – Deutsch-Weißkirch: „Sa va spunem o poveste:
In 2016, la cererea satenilor, Ministerul Culturii a emis o recomandare oficiala de interzicere a accesului masinilor vizitatorilor in situl UNESCO Viscri. Autoritatile locale nu au facut nimic.

Video Brașov. Viscri invadat de mașini. „Ministerul Culturii, Consiliul Județean Brașov, dl Adrian Ioan Veştea, dl ministru Bogdan Gheorghiu, cineva, ne auziti si pe noi? Protejam unul dintre putinele situri UNESCO pe care le avem? Sau macar pe oamenii care locuiesc in sat?” 1

Atunci oamenii din sat au pus mana de la mana, au amenajat o parcare civilizata si o poteca frumoasa pana in centrul satului. Nu a parcat nimeni in ea.

Atunci am cumparat indicatoare catre parcare, panouri cu harti, si cativa oaspeti cu bun-simt au inceput sa parcheze in parcare. Restul, tot pe strada.

Oamenii din Viscri au inceput sa stea cu randul in intersectie, ca sa-i roage pe vizitatori sa mearga in parcare. Si cateva zile a fost bine. Atunci au facut si autoritatile ceva: au trimis politia sa-i indeparteze pe cei care dirijau traficul.

Si a mai facut si Consiliul Județean Brașov, cel care e obligat legal sa protejeze situl UNESCO, ceva: a facut plangere penala impotriva celor care au donat terenul pentru parcare.

Azi, 4 ani mai tarziu, in parcare erau 10 masini, iar in sat cateva sute.

Ministerul Culturii, Consiliul Județean Brașov, dl Adrian Ioan Veştea, dl ministru Bogdan Gheorghiu, cineva, ne auziti si pe noi? Protejam unul dintre putinele situri UNESCO pe care le avem? Sau macar pe oamenii care locuiesc in sat? Noi am facut tot ce puteam, legal. Si ilegal, dupa cum ne spuneti dumneavoastra.

Nu e greu: un studiu de circulatie care costa 2000 de euro, niste indicatoare cu “Accesul interzis cu exceptia riveranilor” care costa cateva sute de lei, si un pic de interes.

Vezi aici Video:

Sau nici nu trebuie sa le faceti dumneavoastra, le facem noi. Doar nu ne mai dati in cap

Previous Story

Foto Brașov. Este normal? Golire vidanja compania apa direct în Timisul Sec. „Nu stiam de ce in zona acea miroase a fecaloid-menajer”

Next Story

Brașov. 243 de persoane infectate au ales să stea acasă. 117 persoane decedate din cauza coronavirusului