Brașovenii au restricții în Belgia! Pentru 24 de județe din România se impune carantina și testarea obligatorie

(Last Updated On: August 2, 2020)

Belgia este prima țară care a decis să impună restricții regionale cetățenilor români. Din cauza numărului mare de infectări, brașovenii sunt pe lista cu restricții regionale.

Belgia și-a actualizat sâmbătă lista referitoare la regimul călătoriilor și a pus mai multe judeţe din România pe lista roşie a riscului epidemiologic, ceea ce înseamnă că pentru cetăţenii români care vin în Belgia din aceste zone vor fi obligatorii carantina și testarea COVID-19. Pe de altă parte, Belgia impune restricţii şi propriilor cetăţeni în relaţia cu România, anunță digi24.ro

Brașovenii au restricții în Belgia! Pentru 24 de județe din România se impune carantina și testarea obligatorie 1

Astfel, zona de centru, sud-est, sud-Muntenia și sud-vest Oltenia sunt considerate „roșii”.

Ambasada Belgiei în România, care anunță că măsura se aplică deja de la 1 august, detaliază care sunt județele din România considerate „zone roșii”. În total, sunt 24 de județe și este de remarcat că Bucureștiul nu figurează pe această listă „roșie”, ci rămâne în zona „portocalie” (pentru care carantina este doar recomandată):

Centru:
Alba
Brașov
Covasna
Harghita
Mureș
Sibiu

Sud-Est:
Brăila
Buzău
Constanța
Galați
Tulcea
Vrancea

Sud-Muntenia:
Arges
Călărași
Dâmbovița
Giurgiu
Ialomița
Prahova
Teleorman

Sud-Vest Oltenia:
Dolj
Gorj
Mehedinți
Olt
Vâlcea
Restul României rămâne în zona portocalie, ceea ce înseamnă că testarea și carantina sunt „recomandate”, nu obligatorii.

De asemenea, înainte cu 48 de ore de sosirea în Belgia trebuie completat online un formular, Public Health Passenger Locator Form, pe care îl găsiți AICI.

Pentru cei ce călătoresc din Belgia în România nu sunt permise călătoriile neesențiale (turistice) în regiunile românești din zona roșie.