Brașov. Proiectul hobanatului dintre Gară și Tractorul, doar la faza dezbaterii pentru obținerea avizului de mediu

Last Updated on august 28, 2020 Luna viitoare va fi definitivată o nouă etapă procedurală în ceea ce privește proiectul amenajării primului pod hobanat de la Brașov, respectiv cel care va lega zona Gării de noua zonă rezidențială și comercială din Tractorul.

Este vorba de obținerea avizului de mediu pentru construcția pasajului, care va avea o lungmie totală de 761 de metri, și va traversa liniile de cale ferată, informează bizbrasov.ro.

Brașov. Proiectul hobanatului dintre Gară și Tractorul, doar la faza dezbaterii pentru obținerea avizului de mediu 1

În total, pasajul va avea 14 deschideri între piloni la care se adaugă zona hobanată, respectiv peste linii, unde deschiderea va fi de 160 de metri. Înălțimea pilonului principal, care va susține cablurile în zona hobanată va fi de 47,12 metri. Pasajul va avea 4 benzi, câte 2 pe sens și piste pentru bicicliști.

Aaccesul pe pasaj, în direcția Tractorul, se va face doar dinspre sensul giratoriu Hărmanului-Vlahuță-Gării, pe două benzi. Cei care merg pe directia Hărmanului – Vlahuță spre gară, în zona rampelor de acces ale pasajului, vor intra într-un pasaj subteran, circulația desfășurându-se pe două benzi.

Ieșirea de pe pasajul hobanat se va face în ambele direcții de mers (atât spre gară, cât și spre sensul giratoriu, Hrmanului-Vlahuță-Gării). Coborârea pietonilor și a bicicliștilor de pe pasaj spre b-dul Gării, se va face tot într-un pasaj subteran, care va subtraversa rampele de acces ale pasajului hobanat.

Previous Story

Brașov. Ludovic Orban este de acord să investească 83 de milioane de euro pentru Polivalenta, construită în mlaștina de la fostul Stadion Municipal

Next Story

Ludovic Orban: „Spitalul Regional de Urgenţă Braşov, inclus pe lista obiectivelor care ar urma să fie finanțate de UE”. Nu mai este finanțat de BERD?