Brașov. Ludovic Orban este de acord să investească 83 de milioane de euro pentru Polivalenta, construită în mlaștina de la fostul Stadion Municipal

Last Updated on august 28, 2020 Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că Guvernul va oferi sprijin pentru construcția viitoarei săli polivalente de pe terenul fostului Stadion Municipal.

Ludovic Orban a anunţat că „documentaţia elaborată de Primăria Braşov a intrat în procedurile de avizare în cadrul Consiliului Tehnico – Economic (CTE – n.r.) al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţie şi în Consiliul Tehnico -Economic interministerial.

Brașov. Ludovic Orban este de acord să investească 83 de milioane de euro pentru Polivalenta, construită în mlaștina de la fostul Stadion Municipal 1

Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai repede procedura de aprobare a documentaţiei tehnico-economice care se va finaliza prin hotărâre de Guvern, şi, ulterior, să putem demara procedurile de licitaţie, astfel încât să putem începe construcţia Sălii Polivalente Braşov”, a declarat Orban, citat de bzb.ro.

După ce indicatorii tehnico-economici ai Sălii Polivalente Braşov vor fi aprobaţi de Guvernul României, Compania Naţională de Investiţii va putea lansa licitaţia de lucrări.

De cealaltă parte, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că „Sala Polivalentă este pe un drum bun. Acum suntem într-o fază finală şi poate reuşim în câteva săptămâni să trecem la faza de execuţie (cu prima etapă lansarea licitaţiei, n.r.) a acestui obiectiv important pentru municipiul şi judeţul Braşov şi pentru România, la urma urmei. Prim-ministrul a promis acest lucru, de fiecare dată când promite se ţine de cuvânt până la capăt”, a precizat edilul.

Conform proiectului valoarea totală a investiţiei este de 404.556.674,10 lei cu tot cu TVA (83.518.791,49 euro), din care 390.397.706,17 lei (80.595.740,24 euro), adică 96,50%, vor veni de la bugetul de stat, iar 14.158.967,94 lei (2.923.051,25 euro) reprezintă contribuţia municipiului Braşov.

Previous Story

„Am 6.000 de metri pătraţi de paradis”. Charlie Ottley și-a cumpărat o fermă în județul Brașov

Next Story

Brașov. Proiectul hobanatului dintre Gară și Tractorul, doar la faza dezbaterii pentru obținerea avizului de mediu